ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΑΡΓΟΥΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ (UNESCO- ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ)

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με την κοινή πολιτιστική κληρονομιά (τοπική, εθνική και παγκόσμια), να εκφράσουν το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες τους και να εμπλακούν ενεργά στη διατήρηση και προστασία της.

Συγκεντρώθηκε εθελοντικά ένα γκρουπ 7 μαθητών της Α και Β τάξηςτου 1ου ΓΕΛ Άργους και ενεπλάκησαν στη διαδικασία έρευνας και μελέτης της ιστορίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτισμική αξία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών. Πριν την επίσκεψη,  με τη συνεργασία της κυρίας Σταύρου Αθηνούλας (κλάδου ΠΕ01) και το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών συλλέξαμε πληροφορίες σχετικά με τις Μυκήνες.

Κατόπιν της εποικοδομητικής ομαδοσυνεργατικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε, η επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών- σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με πλούσια χλωρίδα και τον υπέροχο συνδυασμό βουνού και θάλασσας- ήταν ιδιαίτερα επιτυχής.Καταφέραμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών. Διαβάσαμε τις ταμπέλες στους διάφορους χώρους για να εμπλουτίσουμε περεταίρω τις γνώσεις μας και στο τέλος βγάλαμε και αναμνηστικές φωτογραφίες της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης. Οι Μυκήνες, δικαίως αποτελούν δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και είναι καταχωρημένες στη λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ως τελική αποτίμηση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πραγματοποιήθηκε μια αξιόλογη προσπάθεια κοινωνικής και πολιτιστικής ευαισθητοποίησης των μαθητών μας, με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης- πολύπλευρης προσωπικότητας.

 

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί:

Κωνσταντίνα Κοτταρά, Μαθηματικός ΠΕ03- Συντονίστρια στο δίκτυο ASPnetτης UNESCO

Αθηνούλα Σταύρου, Θεολόγος ΠΕ01

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης