ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

1ο Γυμνάσιο Κορδελιού

Το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου –  Κορδελιού βρίσκεται στην οδό Παπάγου 40 στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η ίδρυση του σχολείου χρονολογείται το 1978 όπου το αρχικό γυμνάσιο με το όνομα « Μικτό Γυμνάσιο Ελευθερίου» στεγαζόταν σε μια βιοτεχνία που νοίκιαζε το κράτος στην οδό Κατσαντώνη (παλιά Αναπαύσεως).

Στη θέση του σημερινού σχολείου υπήρχε μια αλάνα, ένα γήπεδο, όπου έπαιζαν τα παιδιά μπάλα. Αυτός ο χώρος παραχωρήθηκε από το Δήμο Ευόσμου για να κτιστεί το σημερινό κτίριο. Το σχολείο μεταφέρθηκε στο νέο κτίριο το καλοκαίρι του 1984 και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1984, τη σχολική χρονιά 1984 – 1985.

Στο ίδιο κτίριο συστεγάστηκε το 2ο και 3ο  Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού, έχοντας πρωινή και απογευματινή βάρδια μέχρι το 1997. Σήμερα το σχολείο λειτουργεί σε πρωινή βάρδια και φιλοξενεί σε κάποιες αίθουσες μαθητές του ΕΠΑΛ. Διαθέτει  βιβλιοθήκη, χημείο,  αίθουσα λόγου και τέχνης, αίθουσα Η/Υ και αίθουσα τεχνολογίας.

Πηγή: Δήμου Α. –  Φαρμάκη Μ., Περιβαλλοντικό πρόγραμμα 2015 -2016, « Το  σχολείο ως παράγοντας περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής ευαισθητοποίησης.  Το παράδειγμα του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου– Κορδελιού».

Οι πληροφορίες προέρχονται από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ.  Άρης Μπιτσώρης, ο οποίος υπηρέτησε στο σχολείο μας για πολλές δεκαετίες, ως εκπαιδευτικός από το 1982,ως υποδιευθυντής από το 1996 έως το 2005 και ως διευθυντής από το 2005 έως το 2012 οπότε και  συνταξιοδοτήθηκε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης