
Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας
Ιταλική συνταγή - Καρμπονάρα
Χρόνος μαγειρέματος : 25 λεπτά
Προετοιμασία : 5 λεπτά
Μαγείρεμα : 20 λεπτά
Εξοπλισμός : κατσαρόλα και μπολ
Υλικά:
Για τη καρμπονάρα :
500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
150 γρ. guanciale
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελ. σκόρδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 ολόφρεσκα αυγά
150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση :
- Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά..
- Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά και έπειτα το αφαιρούμε.
- Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.
- Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
- Ρίχνουμε την ψημένη πανσέτα καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
- Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Βάζουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.