Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας – Καρμπονάρα από την Ιωάννα Δουδάλη

Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας 

ιταλική σημαία τελικό                                                                                                   

                                                                                                      Ιταλική συνταγή -  Καρμπονάρα

 

i-klasiki-italiki-karmponara

 

Χρόνος μαγειρέματος : 25 λεπτά

Προετοιμασία : 5 λεπτά

Μαγείρεμα : 20 λεπτά

Εξοπλισμός : κατσαρόλα και μπολ

 

Υλικά:

Για τη καρμπονάρα :

500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι

150 γρ. guanciale 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελ. σκόρδο

2 κ.σ. βούτυρο

2 ολόφρεσκα αυγά

150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα

Αλάτι

Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση :

  • Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά..
  • Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά και έπειτα το αφαιρούμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.
  • Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
  • Ρίχνουμε την ψημένη πανσέτα  καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
  • Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Βάζουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης