Χριστουγεννιάτικη συνταγή – Μελομακάρονα

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Δεκ• 20•19
Χριστουγεννιάτικη συνταγή – Μελομακάρονα

Υλικά:

1 φλ. λάδι

1 φλ. μπύρα

1 φλ. ζάχαρη

1 κ. γλ. σόδα

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. κανελογαρίφαλα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμ)

Σιρόπι: 1 φλ. μέλι, 2 φλ. νερό

Γαρνίρισμα: καρύδια κοπανισμένα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατέβουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη να είναι εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά για να είναι αφράτα.

Για το σιρόνι:

Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5 λεπτά.

Όταν κρυώσουνε, τα σιροπιλαζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με κοπανισμλενο καρύδι.

(Συνταγή της Μαρκέλας Παντελαίου, Πάρος)

 

Σχολιάστε

Top