Τα Εισόδια της Θεοτόκου

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Δεκ• 20•19

Μεγάλη γιορτή για την Χριστιανοσύνη μας, μεγάλη γιορτή και για το χωριό μας, την Ποταμιά Θάσου, μιας και πρόκειται για τον πολιούχο του. Μια τέτοια μέρα, λοιπόν, δεν μπορούσε να μας αφήσει ανεπηρέαστους. Μιλήσαμε για το τι γιορτάζουμε ακριβώς στις 21 Νοεμβρίου και κάναμε και μία πολύ ωραία κατασκευή για να στολίσουμε το δωμάτιό μας.

 Λίγα λόγια για τη γιορτή των Εισοδίων:

Πριν από πάρα πολλά χρόνια ζούσε ένα ανδρόγυνο, η Άννα και ο Ιωακείμ. Και οι δύο ήταν πολύ καλοί άνθρωποι. Ζούσαν αγαπημένοι. Αυτό, όμως, που τους στενοχωρούσε πάρα πολύ ήταν που δεν είχαν παιδιά. Μάλιστα, ήταν και οι δύο πολύ μεγάλοι για να αποκτήσουν παιδί. Ποτέ, όμως, δεν έπαψαν να πιστεύουν στη δύναμη του Θεού. Συνέχιζαν να προσεύχονται και έλεγαν: «Αχ, Θεέ μου, αν μας αξιώσεις να γίνουμε γονείς, θα αφιερώσουμε αυτό το παιδί σε Εσένα!». Μετά από λίγο καιρό, έγινε το Θαύμα! Ο Ιωακείμ και η Άννα απέκτησαν ένα κοριτσάκι και το ονόμασαν Μαρία.

Όταν η Μαρία έγινε νήπιο (3 χρονών περίπου) οι γονείς της την παρέδωσαν στο Ναό. Αυτό ακριβώς γιορτάζουμε στις 21 Νοεμβρίου, την είσοδο της Παναγίας στο Ναό.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Σχολιάστε

Top