Η γιορτή του παππού και της γιαγιάς

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Δεκ• 20•19

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας οι μαθητές έγραψαν κειμενάκια για να περιγράψουν τον παππού και τη γιαγιά. Τα κείμενά τους ήταν γεμάτα αγάπη! Ας τα διαβάσουμε, λοιπόν!

Τον παππού μου τον λένε …… και γεννήθηκε το 1937. Ζει στην …….. Δούλευε ως οικοδόμος. Ο παππούς μου είναι πολύ δυναμικός σε κάποια πράγματα. Είναι λίγο χοντρούλης και στο ύψος είναι μεσαίος. Έχει καστανοπράσινα μάτια. Τον αγαπώ πολύ. Είναι τέλειος! Ο παππούς μου έχει τέλεια συμπεριφορά. Εμένα προσωπικά δεν με έχει φωνάξει ποτέ. Μου κάνει όλα τα χατίρια. Γενικά, δεν είναι αυστηρός άνθρωπος, αλλά μαλώνει συνέχεια με τη γιαγιά μου. Θέλω να ζήσει πολλά χρόνια ο παππούς μου. Τον αγαπώ και τον νοιάζομαι πολύ. Τον έχω σαν φίλο μου. Μου λύνει όλα μου τα προβλήματα και περνάω πολύ χρόνο μαζί του.

1

Τον παππού μου τον λένε ….. Είναι 75 χρονών. Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Τώρα ζει στην  …… Έχει λίγα μαλλιά. Τα μαλλιά του είναι γκρι. Είναι χοντρούλης και ψηλός. Τις πιο πολλές φορές φοράει ένα τζιν και μπλούζα με το όνομα του μαγαζιού. Φοράει και τιράντες. Ο παππούς μου είναι πολύ καλός.  Δεν με φωνάζει, ούτε με μαλώνει. Εγώ μαζί με τον παππού δουλεύουμε στο μαγαζί. Παίζουμε μπάλα και αυτό μου αρέσει πολύ. Τον αγαπώ πολύ τον παππού μου και τον λατρεύω. Είναι οικογένειά μου.

Τη γιαγιά μου τη λένε …… Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι. Ζει στην ……. με τον παππού μου, τον Λευτέρη. Φοράει γυαλιά. Έχει γκρι μαλλιά. Είναι λιγάκι χοντρούλα και κοντή. Έχει πράσινα μάτια. Συνήθως φοράει μια ροζ μπλούζα μία μαύρη φούστα. Τις αρέσουν και τα παντελόνια. Είναι καλή και όμορφη. Μαζί βλέπουμε τηλεόραση και μας μαγειρεύει. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια φιογκάκια. Την αγαπώ πολύ τη γιαγιά μου και την λατρεύω. Είναι οικογένειά μου.

2

Τη γιαγιά μου τη λένε ……., σαν κι εμένα. Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι. Ζει στην ……… μαζί με εμάς, γιατί ο παππούς έχει πεθάνει. Δεν φοράει γυαλιά. Έχει γκρι και κοντά μαλλιά. Είναι λιγάκι χοντρούλα και κοντούλα. Έχει καφέ μάτια. Συνήθως φοράει μια φούστα με λουλούδια και μια μπλούζα με χρωματιστές βουλίτσες. Είναι καλή, δεν γκρινιάζει. Βλέπουμε μαζί τηλεόραση το καλοκαίρι. Μας φτιάχνει ποπ κορν. Της αρέσει πολύ ο χορός. Είναι πολύ καλή στο να φυτεύει λουλούδια. Τη γιαγιά μου την αγαπώ πολύ πολύ πάρα πολύ. Τη νιώθω σαν την αδερφή της μαμάς μου.

Τη γιαγιά μου τη λένε …… Παλιά έμενε στην Αθήνα. Τώρα ζει σε ένα χωράφι μαζί με τον παππού μου. Μένουν στη  …….. Είναι κοντή και χοντρούλα. Έχει κόκκινα μαλλιά. Έχει καστανά μάτια. Κάποιες φορές με παίρνει από το σχολείο. Η γιαγιά μου μαγειρεύει ωραία. Την αγαπώ πολύ.

3

Τη γιαγιάκα μου τη λένε ……. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Θεολόγο της. Τώρα πια μένει μαζί με την οικογένειά της στα ……. Η γιαγιάκα μου είναι μια πολύ όμορφη γιαγιά. Είναι πολύ καλή νοικοκυρά. Μας κάνει όλα τα χατίρια και είναι ένας από τους λόγους που την αγαπώ πολύ. Η γιαγιά μου δεν εκνευρίζεται εύκολα. Έχει πολλή υπομονή. Αυτό που της αρέσει να ασχολείται είναι η μαγειρική. Μας αγαπάει όλους πολύ και τα παιδιά της, αλλά ακόμη περισσότερο τα εγγόνια της. Εγώ τη γιαγιά μου την αγαπώ πολύ, γιατί περνάμε μαζί πολλές ώρες την ημέρα. Αλλά και να μην περνούσαμε, πάλι εγώ θα την αγαπούσα.

Ο παππούς μου λέγεται ……. Είναι ευγενικός, αλλά έχει και λίγα νεύρα. Γεννήθηκε στον ……. το 1950. Μεγάλωσε στα ……… Είναι ο καλύτερος παππούς. Ο παππούς μου έχει πράσινα. Είναι ψηλός, όμορφος και σκουρόχρωμος. Είναι πολύ λεπτός και συνέχεια κρατάει μια μπίρα. Δεν έχει πολλά μαλλιά. Τα μαλλιά του ήταν μαύρα, αλλά τώρα έχουν γίνει γκρίζα. Ο παππούς μου είναι καλός άνθρωπος. Είναι όμως και λίγο νευρικός. Αγαπάει πολύ τη δουλειά του. Μαλώνει μαζί με την γιαγιά μου. Όμως την αγαπάει πολύ. Αγαπάει πολύ και τα εγγόνια του. Τον παππού μου τον αγαπώ πολύ. Είναι ο αγαπημένος μου παππούς. Όλοι οι άλλοι παππούδες δεν είναι τόσο καλοί όσο ο παππούς μου. Ελπίζω να ζήσει μέχρι το άπειρο.

4

 Τον παππού μου τον λένε ……. Γεννήθηκε το 1944. Είναι ψηλός και λίγο λεπτός. Είναι όμορφος. Τα μάτια του είναι καστανά. Τα μαλλιά του είναι λίγο άσπρα. Είναι λίγο αυστηρός. Καμιά φορά μαλώνει μ ε τη γιαγιά μου. Ο παππούς μου είναι πολύ δουλευταράς και ό,τι του λες το κάνει στη στιγμή. Νιώθω πολύ όμορφα για τον παππού μου. Είναι όλη μου η ζωή. Ελπίζω να μην πεθάνει ποτέ.

 Τον παππού μου τον λένε …… Γεννήθηκε στην ……. Δεν ξέρω όμως πότε. Τώρα ζει στη Γαλλία. Ο παππούς μου είναι ψηλός και λίγο χοντρούλης. Δεν κρατάει μπαστούνι, ούτε φοράει γυαλιά. Έχει καφέ μάτια και άσπρα μαλλιά. Έχει μουστάκι. Εγώ με τον παππού μου παίζουμε και διασκεδάζουμε. Είναι πολύ καλός μαζί μου και μου κάνει όλα τα χατίρια. Για τον παππού μου νιώθω αγάπη. Με διασκεδάζει και μου φτιάχνει το κέφι.

5

Τον παππού μου τον λένε …….. Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι. Έχει άσπρα μαλλιά και μουστάκι. Έχει καφέ μάτια. Είναι λίγο ψηλός. Είναι μπρατσαράς. Του αρέσει να πίνει καφέ στο καφενείο. Ο παππούς δεν με μαλώνει πολύ. Φροντίζει κατσίκες και πρόβατα και τα αρμέγει κιόλας. Τον παππού τον αγαπώ πολύ.

Σχολιάστε

Top