« Γνωρίζω- Εκφράζομαι- Δημιουργώ » στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

afisa  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ DSC05691

 

 

Την Πέμπτη 17/5/18 η θεατρική ομάδα του σχολείου μας επισκέφτηκε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σ’ ένα καινοτόμο  μουσικό, πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με τίτλο«Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω- Εκφράζομαι-Δημιουργώ»

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο της Μουσικής δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών μουσικών δεξιοτήτων ώστε να γνωρίσουν βασικές αξίες της τέχνης και του πολιτισμού. Ακόμη έχει στόχο να τονίσει τη συμβολή της μουσικής στη ζωή μας και στον πολιτισμό, ώστε μέσα από την ενεργή συμμετοχή που θα έχουν οι μαθητές να αναπτύξουν τα ιδεώδη της ειρήνης, της αρμονικής συνύπαρξης, της μη βίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότητας και του δικαιώματος πρόσβασης όλων χωρίς διακρίσεις στον πολιτισμό.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μεγάρου  και χωρισμένοι σε ομάδες δραστηριοποιήθηκαν σε οργανωμένες βιωματικές δράσεις πού είχαν να κάνουν με ζωγραφική, μουσική και υποκριτική. Το εντυπωσιακό και καινοτόμο ήταν πως όλο το πρόγραμμα ήταν βασισμένο  στο μύθο του Ορφέα και της Ευριδίκης.

DSC05724

DSC05734

Οι εντυπώσεις από αυτή την διδακτική επίσκεψη ήταν άριστες και πέρα από κάθε προσδοκία μας. Πραγματικά νιώσαμε ότι ο τίτλος του προγράμματος ήταν απόλυτα πετυχημένος αφού και γνωρίσαμε… και εκφραστήκαμε… και δημιουργήσαμε…

DSC05682

DSC05748

DSC05693

DSC05746

  Αναγνωστάκη Μαρία  Φιλόλογος

Top