Ας γίνουμε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων

Στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν είτε να αγοράσουν, είτε να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο. Πολλοί απ’  αυτούς όμως δε συνειδητοποιούν  τις υποχρεώσεις που αποκτούν σαν συνέπεια.

 

Τα ζώα είναι κι εκείνα ζωντανοί οργανισμοί, οι οποίοι  χρειάζονται φροντίδα και αγάπη για να μεγαλώσουν σωστά. Αυτό όμως μεταφράζεται ως υποχρεώσεις και έξοδα για τον ιδιοκτήτη. Ωστόσο αρκετοί δεν το καταλαβαίνουν, έτσι αν και έχουν υιοθετήσει ένα ζωάκι αυτό πολλές φορές καταλήγει να βρίσκεται μόνο  στους δρόμους.

 

Τα ζώα δε μπορούν να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους και τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν να πεθαίνουν από την πείνα και τις κακές συνθήκες διαβίωσης. Επιπλέον αν αυτοί οι άνθρωποι δεν λειτουργούσαν τόσο απερίσκεπτα, τα ζώα θα μπορούσαν να είχαν ένα καλύτερο μέλλον με κάποια πιο υπεύθυνη οικογένεια.

 

Αυτοί που θέλουν να γίνουν αφεντικά κατοικίδιων πρέπει να σιγουρευτούν ότι έχουν τη διάθεση να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας  ενός ζωντανού πλάσματος. Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες πρέπει να παίρνουν σοβαρά υπόψιν τις ευθύνες ενός κατοικιδίου, ώστε να τους δώσουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής. Λειτουργώντας έτσι, τα ζώα θα είναι διαρκώς πιστά στα αφεντικά τους και ευτυχισμένα. Κατά συνέπεια θα γίνει δυνατόν να μειωθεί ή να εξαλειφτεί το πολύ δυσάρεστο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων .

Παπαναγιώτου Αθηνάadespota-zoa-300x199

Top