Η θεατρική ομάδα στο Μέγαρο Μουσικής

DSC05684

Ήταν μια όμορφη Πέμπτη πρωί όταν μαζευτήκαμε στο προαύλιο του σχολείου για να αναχωρήσουμε για το  Μέγαρο Μουσικής. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μας ο κ. Αλμπανάκης , ο μουσικός του σχολείου , μας εξήγησε τί περίπου θα βλέπαμε εκεί. Μέσα σε λίγη ώρα ήμασταν κιόλας μπροστά σε αυτό το εντυπωσιακό και σύγχρονο κτήριο του 20ου αιώνα, οπού μας περίμεναν δύο ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Εκείνοι θα έπαιζαν εκτός των άλλων και τον ρόλο των ξεναγών και θα μας ξεναγούσαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο μέγαρο και στην ιστορία του. Μέχρι τότε όλα έδειχναν σαν μια συνηθισμένη σχολική επίσκεψη. Όμως το καινούριο, πρωτότυπο και το ασυνήθιστο μας περίμεναν μέσα. Γιατί, όπως αποδείχθηκε, δεν θα ζούσαμε απλά μια ξενάγηση αλλά μια ιστορία, την ιστορία της πρώτης όπερας που παίχτηκε στο συγκεκριμένο μέρος, αυτή του Ορφέα και της Ευρυδίκης, τους όποιους υποδύονταν  οι ξεναγοί μας.

Έτσι καθώς εξελίσσονταν η ιστορία περιηγούμασταν σε όλα τα μέρη του κτιρίου, από την σκηνή μέχρι τα υπόγεια εργαστήρια και από εκεί σε διαδρόμους που συνέδεαν το παλιό με το νέο μέγαρο, από το οποίο και βγήκαμε.

Και καθώς απομακρυνόμασταν αναλογιζόμασταν όσα είχαμε επισκεφθεί, μέρη που σε αυτά ακόμη και μερικοί υπάλληλοι του μεγάρου δεν έχουν πάει ποτέ. Επίσης αισθανόμασταν τυχεροί που καταφέραμε να κάνουμε αυτήν την πολυπόθητη επίσκεψη, που αν και πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα  προσπάθησαν, μόνο 24 ήταν αυτά που τα κατέφεραν.

Αμαλία ΚουκλιάτηDSC05620DSC05633DSC05657DSC05685DSC05713DSC05726DSC05745DSC05748

Top