Μασκαρευόμαστε και ξεφαντώνουμε!!!

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου γιορτάσαμε στο Σχολείο μας την Τσικνοπέμπτη με  ενδιαφέρουσες και άκρως διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Αρχικά, το πρωί οι μαθητές και οι μαθήτριες προσήλθαμε στο Σχολείο, δίχως τις σχολικές μας τσάντες καθώς δεν θα πραγματοποιούνταν μαθήματα. Αφού πήραμε παρουσίες, κατεβήκαμε στο προαύλιο όπου και αναμέναμε την προετοιμασία για τις αποκριάτικες δραστηριότητες που είχαν αναλάβει να διοργανώσουν οι καθηγήτριες των Αγγλικών, η κ. Λακιωτάκη και η κ. Κρουσταλίδου.

photo2   Αρχικά ξεκινήσαμε με το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Μετά τις απαραίτητες προετοιμασίες, όλες οι ομάδες των παιδιών που είχαν δηλώσει συμμετοχή, συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων, όπου και ενημερώθηκαν για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Το κυνήγι αποτελούνταν από 15 γρίφους, οι οποίοι ήταν δομημένοι στη βάση διαφόρων μαθημάτων. Όποια ομάδα θα τούς έλυνε πρώτη θα κέρδιζε και θα της απονέμονταν ποικίλα δώρα. Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν οι ομάδες: ΄΄Αλή Μπαμπά και οι 5 κλέφτες΄΄και ΄΄Η ζουή μου μισή΄΄.

photo3    Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός  αποκριάτικης μεταμφίεσης, ο οποίος    διεξήχθη επίσης στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων. Συμμετείχαν όλοι/ες οι ντυμένοι   /ες αποκριάτικα μαθητές/τριες ενώ κριτές ήταν καθηγητές και καθηγήτριες. Στην πρώτη     θέση υπήρξε πάλι ισοβαθμία με τις στολές της ΄΄γιαγιάς΄΄ και των ΄΄πειρατών΄΄ να ξεχωρίζουν ενώ ιδιαίτερα   ευρηματικές ήταν και οι στολές των ΄΄disco girls΄΄ και των ΄΄παρά πέντε΄΄, με τις οποίες μαθητές και μαθήτριες   κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως.

Ήταν μια γιορτή με πολύ κέφι, πειράγματα, γέλια, τραγούδια, χορούς … πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε!

 

Μηλιαρά Μαρία

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του κ. Γκουγκούση Σωτήριου καθηγητή του Σχολείου μας.