Με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια!

Όταν η κοπή της βασιλόπιτας  συνδυάζεται με … σεμινάριο σκίτσου (!)

Την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η εβδομαδιαία συνάντηση της δημοσιογραφικής μας ομάδας, μετά το τέλος του ωρολογίου προγράμματος. Γνωρίζαμε, όμως, εκ των προτέρων, ότι δεν θα ήταν μια από τις συνηθισμένες συναντήσεις μας, αφενός, γιατί στον χώρο μας θα ερχόταν η κ. Μαρίνα Βαποράκη, η οποία είναι ζωγράφος με δικό της ατελιέ στην Αμμουδάρα και πληθώρα αξιόλογων έργων τέχνης και, αφετέρου, γιατί θα κόβαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας !

photo2

Στο δίωρο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε, η κ. Βαποράκη μάς έδειξε πώς να σχεδιάζουμε το κεφάλι/πρόσωπο ενός ανθρώπου με αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά ενώ μας έδωσε και ποικίλες συμβουλές για το περίγραμμα, τον φωτισμό και την σκίαση του προσώπου. Όλα τα μέλη της ομάδας μας ασχοληθήκαμε με το σκίτσο του προσώπου, ακολουθώντας τις οδηγίες της κ. Βαποράκη, η οποία υπομονετικά μας καθοδηγούσε.

Ενδιαφέρον ήταν το γεγονός, ότι καθεμία από εμάς σκίτσαρε με έναν πολύ προσωπικό τρόπο, παρότι υπακούαμε σε κοινές οδηγίες.

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας. Το φλουρί, μια αγγλική λίρα, συλλεκτική πλέον, αφού απεικονίζεται σε αυτήν η κατά κρόταφο μορφή της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, έτυχε στη Βούρου Τζίνα, η οποία μάλιστα, ως η τυχερή της ομάδας μας έλαβε ως δώρο, ένα γούρι, μια χειροποίητη κεραμεική κολοκύθα μινιατούρα, έργο της κ. Βαποράκη.bouru

erga2Τέλος, έπειτα από την κοπή -και απόλαυση- της πίτας, φωτογραφίσαμε, όλο καμάρι, τα δημιουργήματά μας.

Τα μέλη της ομάδας μας, που ασχολούνται, κυρίως, με τη ζωγραφική και το σχέδιο έκαναν κάποιες πιο στοχευμένες ερωτήσεις στην κ. Βαποράκη, η οποία ήταν παραπάνω από πρόθυμη να τις απαντήσει. Μας ενημέρωσε μάλιστα για ενδιαφέροντα σεμινάρια τέχνης και φωτογραφίας, που γίνονται δωρεάν στην πόλη μας από διάφορους πιστοποιημένους φορείς καθώς και  την τοπική αυτοδιοίκηση και που, ενδεχομένως, θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή συνάντηση και σε αυτό συνέβαλε ιδιαίτερα η παρουσία της κ. Βαποράκη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά που μας τίμησε με την παρουσία της.

 

Μηλιαρά Μαρία