Ημέρα αθλητισμού στο 5ο ΓΕΛ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο μας οι αθλητικές εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα Αθλητισμού.

 

Στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Σχολείο μας  οι αθλητικές εκδηλώσεις με αφορμή την καθιερωμένη, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ημέρα αθλητισμού, αντί για τις 29 Σεπτεμβρίου, καθώς τότε μπορέσαμε να έχουμε στη διάθεσή μας και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του όμορου  3ου Γυμνασίου.   Οι γυμναστές, σε συνεργασία με τους/τις καθηγητές/τριες του Σχολείου μας είχαν οργανώσει τις αθλητικές δραστηριότητες και όλοι/ες γνώριζαν τι θα κάνουν και πού θα μπορούσαν να αθληθούν.

Αρχικά, μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού της ημέρας όλοι/ες οι μαθητές/τριες  συγκεντρωθήκαμε στον αύλειο χώρο του Σχολείου για την πραγματοποίηση της προσευχής. Ο κ. Σπυριδάκης, γυμναστής του Σχολείου μας πήρε τον λόγο και έδωσε λεπτομέρειες για τις αθλητικές εκδηλώσεις. Τα αθλήματα στα οποία είχαμε δηλώσει επιθυμία να αγωνιστούμε ήταν το ποδόσφαιρο, η καλαθοσφαίριση (μπάσκετ), η πετοσφαίριση (βόλλεϋ),  η αντιπτέριση (μπάντμιντον)  και η επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονγκ).

Έπειτα, αφού έγινε η απαραίτητη καταμέτρηση παρουσιών, οργανωθήκαμε σε ομάδες, στήσαμε τα γήπεδα/τους χώρους για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων ενώ οι καθηγητές/τριες ανέλαβαν να ελέγξουν τα ονόματα των αγωνιζομένων σε σχέση με τις λίστες που είχαν παραδοθεί στους γυμναστές. Έτσι, άρχισαν τα αγωνίσματα με παρά πολλούς/ές συμμετέχοντες/ουσες αλλά και μαθητές/τριες στις κερκίδες για την παρακολούθηση και εμψύχωση των συμμαθητών/τριών τους.

Στις 11:30 περίπου δόθηκε το σήμα για τη λήξη των αγωνισμάτων. Ανακηρύχτηκαν οι νικητές/τριες σε κάθε αγώνισμα αλλά αυτό λίγη σημασία είχε.  Για όλους/ες ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να “ ξεσκάσουμε” και να αποσυμπιεστούμε από τον φόρτο των μαθημάτων και της καθημερινότητας, να έρθουμε πιο κοντά, να γελάσουμε, να χαρούμε, ειδικά τα παιδιά της Γ΄τάξης, που είναι πιο αγχωμένα, λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.  Το μόνο ίσως επιβαρυντικό ήταν οι περίεργα υψηλές για τον μήνα θερμοκρασίες…

Ο αθλητισμός, ως γνωστόν από την αρχαία Ελλάδα, διαδραματίζει σημαντικό παιδαγωγικό ρόλο στη ζωή μας, καλλιεργεί το σώμα μας, αλλά και  την ψυχή μας. Για αυτό τον λόγο και οι αρχαίοι Έλληνες διακήρυτταν  “νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ”.   Με την καθιέρωση αυτή της ημέρας από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι μαθητές/τριες  μυούνται καλύτερα στο αθλητικό ιδεώδες, συν- αγωνίζονται και γεύονται τα οφέλη του αθλητισμού.

 

Δαμιανάκη Αντωνία