Συμμετέχοντας στην εφημερίδα μας ΄΄Πεντόβολα, η νέα γενιά΄΄

Θέλοντας να αποχαιρετίσουμε, για τη φετινή σχολική χρονιά,  τις/τους αναγνώστριες/ες μας, που μας έκαναν την τιμή να διαβάζουν την εφημερίδα μας, ανατροφοδοτώντας την προσπάθειά μας, καταθέτουμε, μαζί με το ευχαριστώ μας για αυτό, δυο λόγια για την εμπειρία της συμμετοχής μας σε αυτήν.

 Για εμένα, η εφημερίδα ήταν  γνωριμία με νέα άτομα, απόκτηση γνώσεων και αξέχαστων εμπειριών. Έμαθα πράγματα, τα οποία ξέρω ότι θα μου είναι χρήσιμα, ενώ παράλληλα έγινα όσο πιο δημιουργική μπορούσα και ασχολήθηκα με θέματα που με ενδιαφέρουν. Μέσα από την εφημερίδα, ένιωσα μέλος μιας ομάδας, χάρη στην κυρία Γυπαράκη αλλά και τις συμμαθήτριές μου. 

Αγγελιδάκη Μαρίζα

 Για εμένα, η εφημερίδα ήταν ένα ξεχωριστό κομμάτι της φετινής σχολικής χρονιάς. Κατάφερα να βελτιώσω τις επιδόσεις μου στην έκθεση, αφού είναι μέρος της εφημερίδας η δημιουργία άρθρων και όχι μόνο. 

Γνώρισα καινούρια άτομα και σε κάθε μας συγκέντρωση άκουγα διαφορετικές απόψεις, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον. Έμαθα πολλά πράγματα από την κυρία Γυπαράκη, η οποία μας βοηθούσε πάντα να βελτιωνόμαστε και να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Περάσαμε πολύ όμορφα, αφού δεν έλειπαν τα αστεία μας και οι στιγμές που γελούσαμε ασταμάτητα. Και φυσικά γευόμασταν τις υπέροχες λιχουδιές  της κυρίας Γυπαράκη, η οποία συνέχεια μας ετοίμαζε και από ένα γλυκάκι. Είμαι ευγνώμων που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και εύχομαι τα καλύτερα για όλα τα μέλη της.

Βαλεργάκη Ελευθερία

Η συμμετοχή μου στην εφημερίδα του Σχολείου μας ήταν μια δημιουργική απασχόληση και μια ωραία εμπειρία!

Βαρδάκη Τατιάνα

  Η εφημερίδα για εμένα ήταν αγάπη. Ήταν μια πολύ όμορφη παρέα αλλά κυρίως ήταν μια ώθηση να ασχοληθώ με τον εαυτό μου και να ανακαλύψω ένα ταλέντο μου- τη φωτογραφία-, να το υποστηρίξω και να το εξελίξω. 

Βούρου Τζίνα

 Φέτος, μετά από παρότρυνση μιας φίλης και συνεργάτιδάς μου, αποφάσισα να πάρω μέρος στην εφημερίδα του Σχολείου μας. Τώρα που αυτή η σχολική χρόνια έφτασε στο τέλος της, συνειδητοποιώ πόσα πολλά κέρδισα από αυτήν τη συμμετοχή. Το σημαντικότερο για εμένα ήταν η εξάσκηση στον τρόπο γραφής διαφόρων ειδών κειμένου, ειδικότερα λόγω της ελεύθερης επιλογής θεμάτων, όπου καθεμία από εμάς  μπορούσε να εκφράσει τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντά της. Ακόμα, ένας σημαντικός παράγοντας για την ένταξή μου σε αυτήν τη δημοσιογραφική ομάδα είναι η κατανόηση που λαμβάνουμε από την υπεύθυνη καθηγήτριά μας στην παράδοση των κειμένων μας,  λόγω του φορτωμένου καθημερινού προγράμματος μας, αλλά και η  ταυτόχρονη πίεση ώστε να είμαστε παραγωγικές. Τέλος, πολύ θετικό θεωρώ ότι είναι και η συναναστροφή μας  με άτομα που προσκαλούμε στον Όμιλό μας από τον επιστημονικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο της πόλης μας που μας βοηθούν να εξελιχθούμε και να γίνουμε καλύτερες σε αυτό που κάνουμε.

Δαμιανάκη Αντωνία

  Η εφημερίδα ήταν για εμένα μια καινούρια οικογένεια, ήταν παρέα και γέλια. Ταυτόχρονα, συμμετέχοντας  σε αυτήν,  έμαθα να είμαι πιο υπεύθυνη και συνεπής στις υποχρεώσεις μου.

Πιτροπάκη Σταματίνα

 Η συμμετοχή μου στα ΄΄Πεντόβολα, η νέα γενιά΄΄ με έκανε καταρχάς, πιο κοινωνική. Επίσης, με ώθησε να ΄΄κυνηγήσω΄΄τη φωτογραφία. Πάντα μου άρεσε να φωτογραφίζω αλλά το έκανα αυτοματοποιημένα. Φέτος, φωτογραφίζοντας για την εφημερίδα μας, έπιασα τον εαυτό μου να το κάνω συνειδητά, στοχευμένα, και να επιδιώκω το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σκαλιδάκη Κωνσταντίνα

 Ολοκληρώνοντας αυτόν τον υπέροχο κύκλο στην εφημερίδα μας, νιώθω πλήρης. Συνειδητοποιώ πόσο αυτή κατέστησε τη χρονιά μου ακόμα πιο δημιουργική και παραγωγική, πόσο πιο πολύ με έκανε να αγαπήσω τη γραφή, πόσο αβίαστα έμαθα να συμφωνώ με την «έκθεση». Σε όλους τους υπέροχους ανθρώπους της, συντελεστές και συντονιστές, εύχομαι να αντιμετωπίζουν με πάθος και να δένονται πάντα με ό,τι καταπιάνονται στη ζωή τους.

Εις το επανιδείν, Πεντοβολάκια μου!

Σφακιανάκη Άννα Μαρία

 Η εφημερίδα μας μού έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ περισσότερο με τη ζωγραφική και να συνεργάζομαι σε αυτό με συμμαθήτριά μου, που έχει την ίδια αγάπη για την τέχνη αυτή.

Τζουανάκη Γεωργία

 Συμμετέχοντας στην εφημερίδα, καλλιέργησα νέες δεξιότητες, κυρίως σε ό,τι αφορά τον γραπτό λόγο. Έμαθα πώς να γράφω πιο δομημένα και σωστά εκφραστικά.

Τζουανάκη Μαρίνα

Η εφημερίδα για εμένα ήταν μια χρωματιστή σταγόνα στην άσπρη καθημερινότητα μου. Και τι δεν κάναμε! Από συνεντεύξεις και σεμινάρια ζωγραφικής μέχρι κοπές πίτας και εκδρομές σε Μουσεία! Μα πάνω από όλα, σημασία για εμένα είχε η οικογένεια στην οποία αισθανόμουν ότι βρισκόμουν, όταν ήμουν με την κ. Γυπαράκη και τα κορίτσια, μια ζεστή αγκαλιά που με γέμιζε χαρά και ηρεμία. Ήταν μια δραστηριότητα που με γέμιζε με ελπίδα και ενέργεια, ένα διάλειμμα που περίμενα με ανυπομονησία, μέσα στη δύσκολη σχολική εβδομάδα.

Φραγκάκη Εμμανουέλα

Το σκίτσο είναι της Μαυράκη Χριστίνας, μέλος του ομίλου μας κατά το σχολικό έτος 2022-23

photo2