Καλωσόρισμα

Γνωριμία με τα ΄΄ΠΕΝΤΟΒΟΛΑ, νέα γενιά΄΄

 

Η σχολική εφημερίδα ΄΄Πεντόβολα΄΄ του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου δημιουργήθηκε το σχολικό έτος 2012-2013 και κυκλοφορούσε για έξι σχολικά έτη, ως το 2017-2018, σε έντυπη μορφή.

Με την εφημερίδα αυτή, το Σχολείο μας συμμετείχε και βραβεύτηκε στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων ΄΄Λευτέρης Δασκαλάκης΄΄, χάρη στο συνολικό περιεχόμενό της αλλά και στα  ατομικά πονήματα των μαθητριών/ών- συντακτριών/ών.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2022-2023, στο πλαίσιο της δημιουργίας εκπαιδευτικών ομίλων, αποφασίσαμε να (ανα)δημιουργήσουμε τη σχολική μας εφημερίδα με τίτλο΄΄Πεντόβολα, νέα γενιά΄΄.

Μαθήτριες και μαθητές μας, ταλαντούχες και ταλαντούχοι στον λόγο, στο σκίτσο, στη φωτογραφία,…, με πολλές ανησυχίες και ποικίλους προβληματισμούς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, στη σύσταση δημοσιογραφικής ομάδας,  καταθέτοντας συναρπαστικές ιδέες και προσφέροντας μέρος του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου τους.

Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια εφημερίδα ποικίλης ύλης, σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική μορφή, αυτήν τη φορά,  με πρωτότυπο υλικό, εμπνεόμενες/οι από τα δρώμενα στο σχολείο μας, στην πόλη μας, στη χώρα μας αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα.

Ευχαριστώ θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές της δημοσιογραφικής ομάδας καθώς και τον συνάδελφο, κ. Λαπιδάκη Μιχαήλ, ο οποίος, με πολλή προθυμία, δέχτηκε να αναλάβει το στήσιμο και την οργάνωση  της εφημερίδας μας σε ηλεκτρονική μορφή.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Γυπαράκη Χριστίνα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης