Bιβλιοπροτάσεις για εφήβους

index

Υπάρχουν πολλά λογοτεχνικά βιβλία κατάλληλα για την εφηβική ηλικία, όμως υπήρξαν κάποια που με συνάρπασαν και με μάγεψαν κι έτσι τα προτείνω και σ” εσάς για να τα διαβάσετε:

 

Για την πατρίδα (Πηνελόπη Δέλτα):

12

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα λαμβάνει χώρα την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας όπου δύο νέοι, ο Ασώτης Ταρωνίτης και ο Αλέξιος Αργυρός, πιάνονται αιχμάλωτοι όταν ο βουλγαρικός στρατός καταλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη. Η κόρη του Βούλγαρου βασιλιά ερωτεύεται τον Ασώτη και ο βασιλιάς ανταμοίβει τους δύο νέους προσφέροντάς τους αξιώματα και υψηλές θέσεις. Όταν ο Βούλγαρος βασιλιάς επιτίθεται εκ νέου στο Βυζάντιο, οι δύο φίλοι εγκαταλείπουν τα προνόμιά τους και επιστρέφουν στην πατρίδα, όπου ο Αλέξιος αρραβωνιάζεται με τη Θέκλα.

Ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζεται και ο Αλέξιος αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή την οποία του εμπιστεύεται ο Αυτοκράτορας. Η Θέκλα μεταμφιέζεται σε αγόρι και ακολουθεί τον αγαπημένο της. Το νεαρό ζευγάρι στην προσπάθειά του να φέρει εις πέρας την αποστολή θα εμπλακεί σε δραματικές περιπέτειες και θα αντιμετωπίσει θανάσιμους κινδύνους!

Το βιβλίο αυτό μου αρέσει πάρα πολύ, ιδιαίτερα, επειδή μέσα απ” αυτήν την ιστορία μαθαίνεις πως η θυσία για την πατρίδα είναι ένα ιδανικό που ξεπερνά το προσωπικό συμφέρον.Το βιβλίο αυτό ίσως ενδιαφέρει περισσότερο όσους αγαπούν τις επικές περιπέτειες και την βυζαντινή ιστορία.

 διαβάστε το βιβλίο

Στο τσιμεντένιο δάσος(Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου):

 300_4694066

Στην Αθήνα, σ” ένα αλλιώτικο δάσος με τσιμεντένιους κορμούς, η Κόννη, μια σύγχρονη δεκαεξάχρονη Κοκκινοσκουφίτσα συναντά ένα από τους πιο φριχτούς λύκους. Ένα λύκο που ύπουλα προσπαθεί να την εξοντώσει όχι με τα κοφτερά του δόντια, μα με τη μύηση στον κόσμο των ναρκωτικών, τον κόσμο του λευκού θανάτου των νέων! Θα σωθεί η νεαρή ηρωίδα του σημερινού παραμυθιού; Υπάρχει ελπίδα στο σύγχρονο τσιμεντένιο δάσος;

Ένα βιβλίο, επίσης, πολύ ωραίο, που θα το πρότεινα, ιδιαίτερα, σε παιδιά της ηλικίας μου, διότι ο κίνδυνος των ναρκωτικών είναι επίκαιρος και πιστεύω πως μας αφορά πολύ και μας προβληματίζει όλους.

 διαβάστε ένα απόσπασμα

Αυτά είναι δύο από τα πολλά  βιβλία που μου κίνησαν το ενδιαφέρον, λόγω της ωραίας πλοκής τους και τα απόλαυσα! Πιστεύω πως είναι σημαντικό να διαβάζουμε λογοτεχνικά βιβλία. Μέσα από τα μάτια των ηρώων μεταφερόμαστε νοερά σε άλλους, φανταστικούς ή αληθινούς κόσμους και μέσα από τα συναισθήματα που βιώνουν καταλαβαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τα δικά μας συναισθήματα. Εξάλλου, το διάβασμα, ειδικά όταν έχεις επιλέξει εσύ το θέμα που σε ενδιαφέρει, ειναι μια δραστηριότητα πάρα πολύ χαλαρωτική !!!!!

 Χ.Λ. (Β2)

Top