Η θάλασσα των άστρων

Pi

Η παραλία αυτή είναι γνωστή ως η θάλασσα των αστεριών, γιατί τα νερά της φωσφορίζουν τη νύχτα. Η θάλασσα μοιάζει με καθρέφτη, πάνω στον οποίο αντανακλώνται τα αστέρια του ουρανού.  Η εντυπωσιακή παραλία βρίσκεται στο νησί Βαντού στις Μαλδίβες, όπου κατοικούν μόλις 500 κάτοικοι.

Στην πραγματικότητα, το εντυπωσιακό μπλε φως οφείλεται στους φωτοσυνθετικούς μικροοργανισμούς που είναι γνωστοί ως φυτοπλαγκτόν. Το μοναδικό φαινόμενο ονομάζεται  «bioluminesce», το οποίο συναντάται συνήθως στους ωκεανούς.

Οι μικροοργανισμοί περιέχουν τη χρωστική ουσία λουσιφερίνη, η οποία αντιδρά με το οξυγόνο και το ένζυμο λουσιφεράση, και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται το μοναδικό μπλε φως της θάλασσας.

Καταγραφή

Το φυτοπλαγκτόν κινείται παθητικά στην επιφάνεια της θάλασσας ανάλογα με τη φορά των ρευμάτων και διακρίνεται κυρίως όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη και έχει κύματα. Χιλιάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο πηγαίνουν τη νύχτα στην παραλία, για να φωτογραφίσουν και να κολυμπήσουν στα «φωτεινά» νερά.

Το μοναδικό θέαμα είναι ένα ακόμα θαύμα της φύσης που ενέπνευσε τον σκηνοθέτη της ταινίας             «Η ζωή του Πι». Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας του Πι, υπάρχουν εντυπωσιακές σκηνές, όπου η θάλασσα, όταν νυχτώνει, φωσφορίζει.

Καταγραφή2

Πηγή: http://www.mixanitouxronou.gr/i-thalassa-ton-asterion-i-entiposiaki-paralia-pou-ta-nera-tis-fosforizoun-ti-nichta-to-iperocho-fisiko-fenomeno-pou-miazi-me-kinimatografiko-efe-ke-echi-empnefsi-ton-skinotheti-sti-zoi/

Από τις μαθήτριες της Β΄ Τάξης Λογοθέτη Ειρήνη και Κυρατζή Χριστίνα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης