Ντέρμπι κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (1-2)

noname (1)

   Μία από τις πιο σημαντικές νίκες των τελευταίων χρόνων πέτυχε ο ΠΑΟΚ  στο γήπεδο  Καραϊσκάκη, επικρατώντας με 1-2 του Ολυμπιακού  στις 03/12/14 για την πρώτη θέση της Super League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε  να νικήσει τον πρώην πρωταθλητή Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 5 βαθμούς διαφορά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω μιας συμπλοκής οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Στην αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα με καλές φάσεις, απειλώντας την εστία του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι μετά το πρώτο μισάωρο, όταν οι παίκτες του απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αποφάσισαν να ανέβουν στον αγωνιστικό χώρο. Το σκορ το άνοιξε στο 43΄ ο Κλάους Αθανασιάδης  και το 0-1 έγινε πραγματικότητα για την ομάδα του Βορρά. Ο Δικέφαλος όμως δεν μπόρεσε να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του, αφού ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με γκολ από τον Νταβίντ Φουστέρ στο 46΄ ύστερα από άριστη εκτέλεση της πάσας  από το κόρνερ του Τσόρι από τη μια και μετά από κακή συνεννόηση των αμυντικών του ΠΑΟΚ από την άλλη. Η βολίδα του Φουστέρ με την οποία γράφτηκε το 1-1 έπεσε σαν κεραυνός στην  εστία του Γλύκου.

noname

Το δεύτερο ημίχρονο  ξεκίνησε πολύ καλά για τη φιλοξενούμενη ομάδα. Μία πάσα του Κάτσε ήταν αρκετή, για να βγάλει τον Περέιρα σε θέση βολής και αυτός με ένα σουτ στα δίχτυα του γηπεδούχου Ολυμπιακού να διαμορφώσει το 1-2 στον αγώνα στο 51΄.

   Να σημειωθεί ότι διαιτητής  του αγώνα ήταν ο Αρετόπουλος (Τρικάλων) και στο παιχνίδι  επιβλήθηκαν 6 κίτρινες κάρτες  (Φουστέρ- Κάτσε, Τζανδάρης, Ρατς, Σκόνδρας, Γκολάσα). Ακόμη, ο  ΠΑΟΚ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Τζανδάρη στις καθυστερήσεις, το οποίο ακυρώθηκε  ως οφ σάιντ.

noname (2)

  Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέβηκε στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων  και συνεχάρη τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας του Δικεφάλου, Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε στον Ολυμπιακό να προκριθεί στην επόμενη φάση του  Champions League. Τέλος, θριαμβευτική υποδοχή επεφύλαξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στους παίκτες της ομάδας τους  για τη μεγάλη νίκη τους στο Καραϊσκάκη.

Βασίλειος Πεντίδης,  Δουλαβέρης Νικόλαος, Ελευθέριος  Μπουρνακάκης, Βασίλειος Παυλίδης, μαθητές της Β΄και Α΄τάξης

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης