Συμπληρωματικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την εποχική γρίπη

bac8145e0533

 

Οδηγίες πρόληψης της εποχικής γρίπης απέστειλε σε αρμόδιους φορείς το Υπουργείο Υγείας, καθώς αναμένεται αυξητική τάση στα κρούσματα της γρίπης την περίοδο που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι το εμβόλιο παραμένει το καλύτερο προληπτικό μέτρο ιδιαίτερα για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου του πληθυσμού καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού κύματος γρίπης.  Για τα άτομα υψηλού κινδύνου, και ιδιαίτερα όταν ο εμβολιασμός διενεργήθηκε κατά την έναρξη της περιόδου της εποχικής γρίπης, το Υπουργείο αναφέρει ότι είναι πιθανό να χρειαστεί επαναληπτική δόση  (κατόπιν συνεννοήσεως με τον θεράποντα ιατρό) για τη διατήρηση επαρκούς επιπέδου αντισωμάτων.

sneeze

Αναγκαία κρίνεται και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη λήψη μέτρων υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών, κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος, αερισμός των χώρων, αποφυγή συγχρωτισμού και τήρηση των κανόνων αναπνευστικής υγιεινής.

Σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης ακόμα και σε άτομα που δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου θεωρείται αναγκαία η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής για την έγκαιρη λήψη αντιικών φαρμάκων, αν χρειαστεί.

Τέλος, προτείνεται  η οικειοθελής απομόνωση  (π.χ. από το σχολείο ή την εργασία) για τα άτομα με συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Ας μην ξεχνάμε ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν!

48x68 afisa:Layout 4

Πηγή: http://www.moh.gov.gr/

Διακάκη Ανθή, μαθήτρια της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης