Επίσκεψη μαθητών στα γραφεία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στη Λάρισα

Λαρισα 2Στις 11 Απριλίου , οι μαθητές του Πολιτιστικού Προγράμματος «Δημιουργία μαθητικής εφημερίδας ¨ από το Δεύτερο Γυμνάσιο Κοζάνης πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στα παλιά-εφεδρικά πιεστήρια της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λαρίσης με σκοπό την ενημέρωση μας για τον τρόπο εκτύπωσης των φύλλων μιας εφημερίδας σήμερα, καθώς και την άμεση πληροφόρησή μας για τις υποχρεώσεις του προσωπικού στα γραφεία μιας σύγχρονης εφημερίδας.

Εκεί μας υποδέχτηκε η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας και του μηνιαίου περιοδικού της εφημερίδας «Επιλογές» κυρία Βλαχάκη η οποία μας παρουσίασε με σαφή τρόπο τη διαδικασία έκδοσης μιας εφημερίδας στα πιεστήρια. Μας μίλησε επίσης για τη δουλειά των δημοσιογράφων, για το τι είναι είδηση, πώς αξιολογείται η είδηση, τι μπορεί να είναι πρωτοσέλιδο σε μια εφημερίδα αλλά και μας απάντησε σε ερωτήσεις μας σχετικά με την έκδοση της δικής μας εφημερίδας.
Η επίσκεψη αυτή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα γιατί εκτός των πληροφοριών είδαμε από κοντά ένα πιεστήριο με τα φύλλα των εφημερίδων φρεσκοτυπωμένα πάνω σε ιμάντα- ταινία πριν κοπούν από τα μεγάλα μαχαίρια και συγκολληθούν για να πάρουν την κανονική μορφή της εφημερίδας.
Φύγαμε από τα γραφεία της εφημερίδας εντυπωσιασμένοι από τη δουλειά ενός δημιοσιογράφου σήμερα.Κάποιοι από μας ίσως να σκέφτηκαν να σπουδάσουν δημοσιογραφία!

12/4/2016

Συντάκτης: Παναγιώτης Τομουτζίδης Γ3

Σχολιάστε

Top