Τρία πράγματα που λογικά δε θα ξέρεις για τα σκυλιά, από το μαθητή Σαμαρά Θανάση ( Γ3)

Τρία πράγματα που λογικά δε θα ξέρεις για τα σκυλιά, από το μαθητή Σαμαρά Θανάση ( Γ3)

Τα σκυλιά είναι πράγματι οι καλύτεροι φίλου του ανθρώπου. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε λάθος πράγματα για αυτά!

Πρώτον δεν  υπάρχουν ράτσες σκυλιών που είναι επιθετικά εκ γενετής.

Το ινστιτούτο της Κόρδοβα με  έρευνα  απέδειξε ότι τα σκυλιά μιμούνται τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών τους και την υιοθετούνε. Συχνά η επιθετικότητα τους προέρχεται και από την έλλειψη εκπαίδευσης ή ακόμα και από  το πόσο  χρόνο αφιερώνει κάθε ιδιοκτήτης  στο σκυλί του. 

Δεύτερον η  ευφυΐα ενός σκύλου  είναι ίση με την ευφυΐα ενός δίχρονου ανθρώπου.

Όταν ένα σκυλί κυνηγάει την ουρά του, παλεύει με μια κάλτσα ή όταν τα κάνει μέσα στο σπίτι παρόλο που μόλις το έβγαλες για βόλτα, αναρωτιέσαι, εάν  έχουν μυαλό… Έχουν.. περιέργως και είναι εξυπνότερα από ό,τι νομίζουμε σύμφωνα με τον Stanley Coren που λέει ότι  το ποσοστό της  ευφυΐας διαφέρει από τη μια ράτσα στην άλλη, αλλά ένα κοινό σκυλί μπορεί να μάθει έως και 165 λέξεις, να μετρήσει  έως στο 5, η ακόμα να δείξει σημάδια ότι ξέρει απλή αριθμητική. Τα πιο ιδιοφυή  σκυλιά  μπορούν να μάθουν έως και 250 λέξεις και αν είσαι περίεργος η πιο  έξυπνη ράτσα είναι η Μπόρντερ Κόλεϊ. 

Τρίτον κάποια σκυλιά μπορούν πραγματικά να μυρίσουν τον καρκίνο.

Όλοι ξέρουμε ότι τα σκυλιά έχουν καταπληκτική όσφρηση! Κάποια σκυλιά μπορούν να μυρίσουν αρρώστιες! Ειδικά  εκπαιδευμένα σκυλιά εντοπίζουν καρκίνο μυρίζοντας δείγματα ούρων. Τα αποτελέσματα είναι ίσα ή ελάχιστα λιγότερο ακριβή με τα αποτελέσματα της βιοψίας. Κατάφεραν με ποσοστό επιτυχίας 88.2% να εντοπίσουν τη διαφορά ανάμεσα στον καρκίνο και μια άλλη αρρώστια. Κάποια σκυλιά μπορούν να εντοπίζουν και κρίσεις επιληψίας από 30 δευτερόλεπτα έως και 45 λεπτά πριν συμβεί!

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=W4ljslR3TS0

Σχολιάστε

Top