Η επίσκεψη μας στην Αγ. Παρασκευή

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Δεκ• 21•15

Επιμέλεια άρθρου: Στελίνα Πήχα

Η δημοσιογραφική μας ομάδα επισκέφτηκε τον ιερό ναό της Αγ. Παρασκευής και συνομίλησε με τον εφημέριο πατέρα Παναγιώτη, ο οποίος μας μίλησε για το μήνυμα των Χριστουγέννων το οποίο είναι μήνυμα αγάπης για την εκκλησία μας. Ακόμη έγινε αναφορά στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας μας. Αρκετά παιδιά της ομάδας έθεσαν ερωτήσεις στον πατέρα Παναγιώτη. Ένα απόσπασμα της συνέντευξης του φαίνεται στα βίντεο και στις ερωτήσεις που ακολουθούν.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων για την εκκλησία

Ερώτηση: 

Τα έθιμα των Χριστουγέννων σύμφωνα με την εκκλησία μας; (Γκαλιμάνη Έφη)

Απάντηση: 

Τα έθιμα των Χριστουγέννων σύμφωνα με την εκκλησία μας είναι η προετοιμασία, η συμμετοχή στα μυστήρια της εκκλησίας, η νηστεία ,η εξομολόγηση, ο εκκλησιασμός. Καθώς  γνωρίζετε από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία, το λεγόμενο 40λείτουργο ,αυτό βοηθά και τις ψυχές των κεκοιμημένων γιατί μνημονεύονται σ’ αυτό το 40λείτουργο αλλά και βοηθά τις ψυχές των ζώντων.

Ερώτηση:  Ποια η προετοιμασία των χριστιανών ενόψη τωνν Χριστουγέννων;(Κοντογιάννη Θάλεια)

Ερώτηση: 

Πως γιορτάζουν οι καθολικοί τα Χριστούγεννα; (Κυρίτση Εύα)

Απάντηση: 

Οι καθολικοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με τον ίδιο τρόπο σχεδόν. Η γιορτή των Χριστουγέννων τους συμπίπτει την ίδια ακριβώς ημερομηνία .Εκείνοι ,βέβαια ,έχουν κάποια «μειονεκτήματα» .Οι καθολικοί φοράνε και αυτή τα γιορτινά τους ρούχα, εκείνη την περίοδο έχουν την «μεγάλη» τους Λειτουργία όπου όλοι οι πιστοί μαζεύονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και ο πάπας τελεί το μυστήριο, υπάρχει ,βέβαια το εορταστικό κλίμα με βαθύτατη επιρροή από τις δυτικές χώρες .Ωστόσο μια τεράστια διάφορα μας είναι ότι εμείς  έχουμε βαθιά στον νου μας την παράδοσή μας δηλαδή ότι αφιερωνόμαστε στο σπήλαιο της Βηθλεέμ και όχι στα ακριβά τραπέζια. Θεία λειτουργία τους δεν περιλαμβάνει ότι η δική μας αλλά προσπαθούν και αυτοί με παρόμοιο τρόπο να ανταπεξέλθουν ,ασφαλώς όμως βρίσκονται σε αίρεση.

Ερώτηση: 

Γιατί δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι μάρτυρες του Ιεχωβά; (Κυρίτση Εύα)

Απάντηση: 

Οι μάρτυρες  του Ιεχωβά δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός έχει έρθει στον κόσμο, θεωρούν τον Χριστό κτίσμα ,άρα, δεν μπορούν να πιστεύουν ούτε στα Χριστούγεννα, ούτε στην Ανάσταση του Χριστού, ούτε στα πάθη του .Αλλά είναι μια «μεγάλη» και προβληματική αίρεση γιατί πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι και είναι εύκολο να πειστεί κάποιος.

Το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας μας

 Ευχαριστίες

Θα θέλαμε από τούτο εδώ το βήμα να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον πατέρα Παναγιώτη για την συνέντευξη που μας παραχώρησε, αλλά και για τη δέσμευση του να είναι αρωγός στην προσπάθεια μας.

2 Comments

  1. Ο/Η ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας που εργάστηκαν με πολύ
    μεράκι για να αναρτήσουμε αυτό το τεύχος σε τόσο σύντομο χρονικό διαστήμα.
    Τα καλύτερα έρχονται…
    Καλές γιορτές να έχουμε όλοι μας!!

    Προσμίτη Χριστίνα

  2. Ο/Η αποστολια λέει:

    Μας έκανε καλό η επίσκεψή μας στην εκκλησία και τώρα καταλάβαμε πραγματικά ποιο είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Σχολιάστε

Top