Γύρος της Φλάνδρας : Το doodle της Googleτρέχει με …100

doodle

Το doodle της Google τίμησε στις 03/04/2016  τον ποδηλατικό  Γύρο της Φλάνδρας.Ο Γύρος της Φλάνδρας γιόρτασε  φέτος τα 100 χρόνια διεξαγωγής του, και η ατμόσφαιρα ήταν  γιορτινή, όπως κάθε χρόνο, καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο αγώνα του Βελγίου.

Τα βλέμματα εκείνη τη μέρα ήταν στραμμένα στο κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός, το RondevanVlaanderen, που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς κομμάτια της διαδρομής του γίνονται σε δύσκολους λόφους, στενούς δρόμους και πλακόστρωτα σοκάκια..

Αφετηρία του αγώνα, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1913 με νικητή τον Βέλγο ΠολΝτεμάν, είναι η πόλη Μπριζ και έπειτα από 225 χιλιόμετρα, το πελοτόν θα τερματίσει στην Οντενάρντ.

Στον αγώνα συμμετείχαν  συνολικά 25 ομάδες, με 8 αθλητές η καθεμία και διέσχισαν  18 ανηφορικά κομμάτια και 7 επίπεδα κομμάτια σε λιθόστρωτο τερέν. Το πιο  δύσκολο κομμάτι της διαδρομής είναι η ανάβαση Κόπενμπεργκ, που εκτός από το πλακόστρωτο, χαρακτηρίζεται και από μεγάλη κλίση του οδοστρώματος, που φτάνει και το 22%! Ενδεικτικό της «σκληρότητας» του αγώνα είναι το γεγονός ότι οι νικητές ποδηλάτες, χαρακτηρίζονται ως «ήρωες».

 

Πηγή :

http://www.cnn.gr/news/sports/story/27462/podilasia-to-doodle-tis-google-tima-ton-gyro-tis-flandras

Δουλαβέρης Νικόλαος, μαθητής της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης