Ψάχνουν τα πλοία από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

engine.feed.gr

 

Τον λιμένα όπου συγκεντρώθηκαν τα ελληνικά πλοία για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας εντόπισαν υποβρύχιες αρχαιολογικές έρευνες, οι οποίες θα συνεχιστούν, με τους αρχαιολόγους να ευελπιστούν ότι θα βρούνε και τα απομεινάρια ναυαγισμένων πλοίων από το 480 π.Χ.

Η έφορος εναλίων αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δρ. Αγγελική Σίμωσι, αναφέρει ότι ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος, γιατί είναι πολεμικά τα πλοία και χωρίς φορτίο.  Επειδή τα οργανικά υλικά διαλύονται με τον καιρό στη θάλασσα, δε σώζονται τα ξύλινα σκαριά. Ελπίζει, ωστόσο,  να εντοπιστούν έμβολα από τα συγκεκριμένα πλοία (περί τα 200 πλοία των ηττημένων Περσών και 40 τριήρεις την νικητών Ελλήνων).

Η έρευνα έγινε Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016 υπό τη διεύθυνση της Αγγελικής Σίμωσι και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Προέδρου του Ινστιτούτου Γιάννου Λώλου, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό τον καθηγητή Γιώργο Παπαθεοδώρου και με την υποστήριξη από το βρετανικό ίδρυμα Honor Frost.

Πηγή:http://www.ethnos.gr/politismos/arthro/entopistike_o_xoros_sygkentrosis_tou_ellinikou_stolou_prin_tin_naumaxia_tis_salaminas_photos-65085670/

Από τις μαθήτριες της Β΄ Τάξης Αλεξοπούλου Ανθή και Αρζίδου Βασιλική

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης