«ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ»

          «ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ»

της Αναστασίας Μούσα και της  Κουρέα Βασιλικής, μαθητριών  της Γ’ τάξης

    Με αφορμή τον πρώτο διαγωνισμό σεναρίου που διεξήχθη  πέρσι  - κατά το σχολικό έτος  2012-2013 – στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και αφορούσε μαθητές της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου μας, έγινε η τελετή βράβευσης όσων διακρίθηκαν σε αυτόν. Η τελετή  διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Δημοτική και Κοινωφελή Επιχείρηση  Κορδελιού – Ευόσμου.

Η εκδήλωση  έλαβε χώρα  στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα. Παρόντες ήταν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μαθητές,  καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές και διευθυντές των σχολείων τους.  Ακόμη, τίμησαν με την παρουσία τους  την εκδήλωση  ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, κ. Στάθης Λαφαζανίδης, η Αντιδήμαρχος  Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δημοσίων σχέσεων, κ. Ξανθούλα Τσαρτσάλη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ευόσμου, κ. Νίκος Ανανιάδης. Φυσικά, δεν έλειψε και η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία αποτελούνταν από τον κ. Γιάννη Φραγγούλη, την κ. Ρίτσα Γεωργιάδου, τον κ. Απόστολο Κύρου, τον  κ. Ανέστη Μαστορίδη και την κ. Αναστασία Χριστοφορίδου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της κριτικής επιτροπής, την οποία τίμησαν οι διοργανωτές με μία αναμνηστική πλακέτα  για το έργο της. Στη συνέχεια, έγινε  εκφώνηση των ονομάτων  των μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό είτε με βραβεία, είτε με επαίνους, είτε με τιμητικές διακρίσεις και ο Δήμαρχος με ομιλία του συγχάρηκε τους συμμετέχοντες, όπως και η Αντιδήμαρχος. Η απονομή των βραβείων στους μαθητές  έγινε λίγα λεπτά αργότερα.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον μαθητή Χρυσοβαλάντη Κωτσόπουλο από το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου για το σενάριο «Θεσσαλονίκη : 100 χρόνια γεγονότα». Το δεύτερο βραβείο  στον Δημήτρη Βλάμη από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου για το «No signal», ενώ το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε  σε δύο σενάρια, στο «Όλοι εναντίον όλων» των μαθητών : Πολυξένης Αιμαλιώτη, Μαρίας Κατσούφη, Νίκου Παράσχη, Νίκου Σαββόπουλου, Γιώτας Τσίλλη και Γιάννη Χαρχάντη του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου και στο «Μία ημέρα = ένας αιώνας» των μαθητριών : Μαριάννας  Ταστίογλου και Μαργαρίτας Τραντοπούλου από το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου. Οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, η Αναστασία Μούσα και ο Χριστόφορος Μαλλιάς-Στολίδης, διακρίθηκαν με έπαινο για το σενάριο  «Όταν η Άννα συνάντησε τον Αλ».

Η βραδιά  έληξε με την προβολή της ταινίας «Ονειρεύτηκα τη Θεσσαλονίκη»  βασισμένη στο σενάριο του μαθητή Χρυσοβαλάντη Κωτσόπουλου σε σκηνοθεσία της Ρίτσας Γεωργιάδου

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πήραν μέρος στον διαγωνισμό είκοσι-ένα σενάρια από δέκα σχολεία του Δήμου μας. Επίσης, αυτή η προσπάθεια ανέδειξε το ενδιαφέρον και τη διάθεση των μαθητών του Δήμου για  καλλιτεχνική έκφραση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης