Γερμανικό μοσχαράκι rouladen
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ιτσ. Το γερμανικό πιάτο γνωστό ως rouladen, αποτελείται από ένα κομμάτι μοσχάρι, μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας που έχει τυλιχτεί γύρω από μια γέμιση [...]
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ιτσ. Το γερμανικό πιάτο γνωστό ως rouladen, αποτελείται από ένα κομμάτι μοσχάρι, μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας που έχει τυλιχτεί γύρω από μια γέμιση [...]
Επιμέλεια: Αναστασία Κ. Τo Tavë Kosi είναι μια καταπληκτική συνταγή για ψητό αρνί με ρύζι και γιαούρτι. Στην Αλβανία το έχουν για εθνικό πιάτο αν [...]
Επιμέλεια: Θάνος Γ. Στα γενέθλια του βασιλιά της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ φάν Οράνιε, όλη η χώρα το γιορτάζει φορόντας και τρώγοντας τα πορτοκαλί της. Οράνιε [...]
Επιμέλεια: Γιάννης Β. Η ισπανική ομελέτα ή ισπανική τορτίγια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από την Ισπανία. Είναι απαραίτητο μέρος της ισπανικής κουζίνας. Η ισπανική ομελέτα περιέχει [...]
Επιμέλεια: Θοδωρής Κ. Η λατρεμένη κλασική αμερικάνικη συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με τυριά στο φούρνο. Είναι πεντανόστιμο, αφού ο συνδυασμός μακαρόνια-τυρί είναι ό,τι πρέπει για εμάς [...]
Επιμέλεια: Θεοδώρα Δ. Στην Αγγλία τον 16ο και τιςαρχές 17ου αι. μ.Χ., άνθρωποι συνήθιζαν να φτιάχνουν τις πίτες αυτές, τις οποίες γαρνίριζαν με μπαχαρικά και [...]
Επιμέλεια: Ορέστης Δ. Η μπανίτσα με τυρί κότατζ είναι ένα βουλγαρικό πιάτο. Συνήθως παρασκευάζεται από ένα ειδικό είδος ζύμης, το λεγόμενο βύθισμα, που είναι πολύ [...]
Επιμέλεια: Νικολέτα Δ. Υλικά για τις κρέπες: 2 αυγά 500 ml γάλα 2 κουταλιές της σούπας λάδι φυτικό 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις [...]
Επιμέλεια: Στέλλα Β. Η Αραμπιάτα είναι ένα εξαιρετικό λαϊκό πιάτο της κουζίνας πόβερα του Λάτσιο, της περιοχής γύρω απ’ τη Ρώμη. Το όνομα Arrabbiata σημαίνει «θυμωμένες» στα Ιταλικά, εκφράζοντας [...]
Επιμέλεια: Βάιος Δ. Παστίτσιο παραδοσιακό, το αγαπημένο όλων, με κοκκινιστό κιμά και πλούσια μπεσαμέλ! Υλικά: ½ κούπας λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 1 κιλό κιμά [...]