Ναύπλιο : Ένας τόπος μαγευτικός από τη Φωτεινή Βασιλάκου

Ένας τόπος ξεχωριστός , ευλογημένος γεμάτος φυσικές ομορφιές και πολιτισμό που χρόνια τώρα γοητεύει κάθε επισκέπτη . «Η Νάπολη της Ανατολής» όπως ονόμασαν το Ναύπλιο οι Ενετοί θαλασσοκράτορες ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828 και εξακολουθεί να κοσμείται με παραδοσιακά στοιχεία που έχουν αντέξει στον χρόνο .

‌Ο επισκέπτης θα πρέπει πρώτα απ” όλα να ανέβει στο Παλαμήδι. Υπάρχει ο εύκολος τρόπος να ανέβεις με το αυτοκίνητο και ο δύσκολος τρόπος με τα περιβόητα 999 σκαλιά . Όπως και αν ανέβεις, η θέα από εκεί ψηλά είναι μοναδική! Το Παλαμήδι κατασκευάστηκε επίσης από τους Ενετούς και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα.

IMG-e28f37c68171ecce1efdc96fe0b507f9-V

Δεύτερη στάση θα πρέπει να αποτελεί το μικρό νησάκι που βλέπει κάποιος απέναντι από το λιμάνι, το γνωστό σε όλους Μπούρτζι. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκια που κάνουν καθημερινές μετακινήσεις.Άλλο σημαντικό σημείο για επίσκεψη είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, και ο ναός του Αγίου Γεωργίου όπου έγινε η στέψη του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων , του Όθωνα.

‌Το πιο κλασικό σημείο συνάντησης είναι η πλατεία Συντάγματος που ξεχωρίζει για τα ιστορικά κτίρια και τα μοντέρνα καφέ. Το βλέμμα του επισκέπτη θα δει το αρχαιολογικό μουσείο, το Βουλευτικό, την πρώτη δηλαδή Βουλή της Ελλάδας, και απ” την άλλη πλευρά το τζαμί, γνωστό ως Τριανόν, που σήμερα λειτουργεί ως Δημοτικό θέατρο .

IMG-4c4409f9dd74fc1e29dd28e9e4d1a795-V

Επιπροσθέτως, η πόλη του Ναυπλίου, εκτός από τις τουριστικές της περιοχές, φημίζεται για τις καθαρές και οργανωμένες παραλίες, όπως η ξακουστή παραλία της Αρβανιτιάς , στην οποία μπορεί άνετα ο επισκέπτης να συνδυάσει ένα πρωινό κολύμπι καθώς και έναν απογευματινό ειδυλλιακό περίπατο .

IMG-20da15bf491c0657f0ce3cc7c96003ef-V

Ο τόπος του Ναυπλίου, εκτιμώ ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη -τουρίστα, όπως φιλόξενη διαμονή , ποιοτική διασκέδαση καθώς και επίσκεψη σε σημαντικα ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

‌Τελειώνοντας, όσες φορές και να επισκεφτεί κάποιος το Ναύπλιο πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψει! Η πόλη αυτή έχει μια αστείρευτη ομορφιά …

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης