Οι 3 Καλύτεροι Προορισμοί για Χριστουγεννιάτικες Διακοπές στην Ελλάδα από τις Γεωργία Μίχου και Ιωάννα Μούγιου

Η Ελλάδα όσο και αν είναι παγκοσμίως γνωστή για τον ήλιο, τα νησιά και τις παραλίες της, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει για τα όμορφα βουνά της και τα παραδοσιακά χωριά της . Παρακάτω θα δείτε τους 3 πιο όμορφους χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας που αξίζει να επισκεφθεί κανείς .

1.Καλάβρυτα

Το πολύ όμορφο φυσικό τοπίο γύρω από τα Καλάβρυτα κρύβει και πολλές διαφορετικές επιλογές για τον ταξιδιώτη. Για παράδειγμα το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, τον Οδοντωτό, υπέροχα σπήλαια με λίμνες , αλλά και μικρότερες σπηλιές όπου έχουν χτιστεί τα ιερά εκκλησιών. Ιδιαίτερη ζωντάνια βρίσκεται στην οδό Αγίου Αλεξίου αφού ο κεντρικός πεζόδρομος που είναι γεμάτος καφέ-μπαρ ,ταβέρνες, παντοπωλεία, καταστήματα με εξοπλισμό για σκι και λίγα δέντρα στην πλατεία.

C:\Users\user\OneDrive\Υπολογιστής\kalavrita_c.jpg

2.Αράχωβα

Δεν αποκαλείται τυχαία η “βασίλισσα του Χειμώνα”. Η Αραχωβα αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρές, αλλά και μη, διακοπές Χριστουγέννων .Οι βόλτες στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, στον Επτάλοφο και τους Δελφούς, οι περίπατοι, τα κοσμοπολιτικά μαγαζιά, καθώς και οι ντόπιες γεύσεις θα κάνουν τις διακοπές σας ακόμα πιο φαντασμαγορικές.

C:\Users\user\OneDrive\Υπολογιστής\παρνασσος.jpg

3.Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τα Τρίκαλα Θεσσαλίας ,είναι ένας από τους διασημότερους προορισμούς για χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις χάρη στον Μύλο των Ξωτικών. Ο Μύλος των Ξωτικών είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας μας που το επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες  άνθρωποι τον χρόνο. Εκτός από τον Μύλο των Ξωτικών, αυτό που επίσης ελκύει πολλούς επισκέπτες είναι το γεφυράκι που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ενώνει την μια όχθη του ποταμού Ληθαίου με την άλλη .  Βλέποντας το γεφυράκι στολισμένο με λαμπιόνια τα Χριστούγεννα, θα σε κάνει να θες να τραβήξεις μια φωτογραφία .

C:\Users\user\OneDrive\Υπολογιστής\Μύλος-Ξωτικών-καλύτερη.jpg

Πηγές

https://itravelling.gr/5-proorismoi-gia-leuka-xristougenna-stin-ellada/

https://www.alfavita.gr/koinonia/204313_oi-10-kalyteroi-proorismoi-stin-ellada-gia-ta-hristoygenna

https://www.kathimerini.gr/k/travel/1003113/kalavryta-to-favori-toy-cheimona/

https://www.ligoapoola.gr/2020/12/12/odoiporiko-magika-christoygenna-sta-trikala/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης