Χριστούγεννα στο Ναύπλιο από την Πέννυ Μπαλατσούκα

Καθώς το Ναύπλιο υποδέχεται τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου έτους, η πόλη φωτίζεται και στολίζεται κατάλληλα και μας μεταφέρει στο κλίμα των εορτών. Όλοι και όλα συντονίζονται στους ρυθμούς  των ημερών.

Εθελοντές, ντυμένοι καλικάντζαροι βάφουν τα παιδιά και κάνουν δραστηριότητες μαζί τους.  Στολίζονται τα δέντρα των  <<ευχών>>. Η φιλαρμονική ξεσηκώνει με τους ήχους της την πόλη. Στην κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία Συντάγματος, διοργανώνονται εκδηλώσεις με χορούς, από διάφορους συλλόγους, για να γιορτάσουν τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τοποθετούνται ξύλινα σπιτάκια -το λεγόμενο χωριό του Άγιου Βασίλη- και στήνεται λούνα-παρκ για μικρούς και μεγάλους. Οι κάτοικοι της πόλης , αλλά και οι πολλοί επισκέπτες των ημερών, μπορούν να επισκεφθούν τα όμορφα στολισμένα μαγαζιά δίπλα στο λιμάνι για φαγητό, καφέ και ψώνια.

Τέλος, οι σύλλογοι των σχολείων, με έγκριση του δημάρχου, ετοιμάζουν το χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό μπαζάρ, με χειροποίητα αντικείμενα των παιδιών και  δωρεές των γονιών.  Είναι μια δραστηριότητα στην οποία το σχολείο μας έχει παράδοση και δεν χάνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε.

Με γιορτινή διάθεση λοιπόν σας στέλνω τις ευχές μου για υγεία και ευτυχία σε όλους σας!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2023!!!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης