2ο Τεύχος

Fashion magazine newspaper - Made with PosterMyWall

Editorial

      Η εμπειρία της δημοσίευσης του πρώτου τεύχους της εφημερίδας «Οίστρος» ήταν πρωτόγνωρη! Η προσπάθειά μας εκτιμήθηκε από τους συμμαθητές, τους γονείς ακόμη και από την τοπική κοινότητα της πόλης. Ωστόσο, ιδιαίτερα ενθαρρυντική ….

IMG-e067de275b7a05b806782a1fadb9fba7-V

24 Ιανουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εκπαίδευση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εκπαίδευση, οι μαθητές και μαθήτριες του μαθητικού εντύπου «Οίστρος» συμμετείχαν σε μια ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Το σχολείο που ονειρεύομαι». Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 24/01/2024 συμμετείχαν ….

Aπόκομμα padlet

Δράση Δικτύου: Το σχολείο μου – Τι μου αρέσει; Τι θα άλλαζα;

 Το padlet με θέμα: «Το σχολείο μου – Τι μου αρέσει; Τι θα άλλαζα;» https://padlet.com/perimixou/padlet-zbsyjs7qqlnshmm6  δημιουργήθηκε από το  Δίκτυο Σχολείων e-τύπος*,  προκειμένου οι συντακτικές ομάδες του Δικτύου, στο οποίο συμμετέχει και η συντακτική ομάδα του 1ου Γυμνασίου ….

Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο προέρχεται από τον Ιστότοπο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας https://www.mousikoveroias.gr/egkatastaseis-2/

Mια «μουσική» συνέντευξη…

https://www.pexels.com/photo/music-sheet-on-organ-210764/Τον προηγούμενο μήνα -Ιανουάριος 2024- με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης εκφράσαμε τις σκέψεις μας για το «πως ονειρευόμαστε το σχολείο». Κάποιοι από εμάς εστιάσαμε στη δημιουργικότητα των μαθητών, την οποία οφείλει να καλλιεργεί το ….

BOOK COVER THOUGS SKY - Made with PosterMyWall (1)

«Η Αξία της Μητρικής Γλώσσας: Ένα Κλειδί για Τον Πολύγλωσσο Κόσμο μας»

Στον σύγχρονο κόσμο της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας, η μητρική γλώσσα αναδεικνύεται ως ένα πολύτιμο  στοιχείο που πρέπει να τιμούμε και να διατηρούμε. Η μητρική μας γλώσσα είναι το πρώτο βήμα στην επικοινωνία και ταυτόχρονα ….

Χωρίς εικόνα

Σχολικοί Αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

   Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αγώνες ping pong (επιτραπέζιας αντισφαίριση) στους οποίους έλαβαν μέρος πάνω από 60 μαθητές του σχολείου μας.    Στους φετινούς αγώνες όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο ….

b146824

Δημήτρης Δελιόπουλος*: Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΠΟΥ

Κύριε Δελιόπουλε, υπήρξατε για πολλά χρόνια δάσκαλος και διευθυντής σε δημοτικά σχολεία. Ασκήσατε το λειτούργημα του δασκάλου με συνέπεια και αγάπη  για πολλά χρόνια. Τι αποκομίσατε από την εκπαιδευτική σας πορεία; Με γυρίζεις πολύ πίσω. ….

https://epontos.blogspot.com/2018/06/blog-post_267.html

Η ποντιακή διάλεκτος

     Φεβρουάριος, τελευταίος μήνας του χειμώνα. Ο μήνας με τις λιγότερες ημέρες από τους υπόλοιπους του έτους. Στον Φεβρουάριο όμως δεσπόζουν δύο σημαντικές ημέρες. Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου) αλλά και η ….

thumbnail_IMG_20240217_204215

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

«Ανοιξιάτικο» απόγευμα καθώς διανύουμε Αλκυονίδες ημέρες και οδηγούμαι στο κτίριο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, όπου στα γραφεία της θα συναντηθώ με τον Πρόεδρό της και ενεργό μέλος της για περίπου μισό αιώνα, Χαράλαμπο Καπουρτίδη. Ο ….

εικόνα_Viber_2024-02-19_18-04-38-415

Οι μαθητές της ομάδας φιλαναγνωσίας συνομιλούν με τον δικηγόρο – συγγραφέα Θωμά Καλοκύρη.

Μέσα από μία δράση του σχολείου μας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14/2/24 από την ομάδα φιλαναγνωσίας του σχολείου, μάθαμε πολλά για την τέχνη του «γράφειν»,  καθώς και για τον κ Καλοκύρη, δικηγόρο και συγγραφέα. Ξεκινώντας ….