Μαθητές στην εποχή του κορονοϊού;

Μαθητές στην εποχή του κορονοϊού;

 

Η εποχή αυτή είναι δύσκολη για όλους μας.

Πρώτον οι μαθητές δεν έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους φίλους τους. Και όταν λέμε να έρθουν σε επαφή, εννοούμε να παίξουν κάτι όλοι μαζί, άρα δεν μπορούν να χαρούν την παρέα.

Ακόμη κάτι πολύ σημαντικό είναι οι δραστηριότητες που χάνουν τα παιδιά στα σχολεία. Μικρά και μεγάλα παιδιά στερούνται εμπειρίες με την τάξη τους που θα τις θυμούνται ακόμα και όταν μεγαλώσουν. Ειδικά τα παιδιά στην Στ” τάξη της φετινής και περσινής χρονιάς έχασαν και ακόμα χάνουν τόσα πράγματα στην τελευταία τους χρονιά στο δημοτικό! Χάνουν εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και απίθανες εκδρομές!

Τέλος είναι πολύ στενάχωρο το γεγονός ότι τα παιδιά περνάνε την χρονιά τους είτε μέσα στο σπίτι μπροστά σε μια οθόνη είτε στα σχολεία με μάσκες και απίστευτα προστατευτικά μέτρα… !!!!

Μα τώρα είναι που πρέπει να δείξουμε υπεύθυνοι και τα παιδιά και οι μεγάλοι, επειδή αλλιώς ο κορονοϊός θα είναι ένα πρόβλημα για πάντα στη ζωή μας.

Ζωγραφίνα Πασχάλη

 

Λόγω της μάσκας δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε σωστά πράγμα εξαιρετικά δυσάρεστο και κουραστικό.

Οι γονείς νιώθουνε πως το σχολείο δεν είναι απόλυτα ασφαλές μέρος για τα παιδιά τους. Έχουν αγωνία γιατί όλα τα παιδιά μέσα στην τάξη    κάθονται δυο δυο στα θρανία και δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

Λόγω της έγκλεισής μας αναθεωρήσαμε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η ελευθερία για τον άνθρωπο. Ότι τα μικρά καθημερινά πράγματα π.χ το να κάτσεις και να φας με όλη σου την οικογένεια ή να παίξεις ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τα αδέρφια σου, δίνουν αξία στην ζωή σου. Καταλάβαμε πως η ζωή δεν είναι πάντα δεδομένη και πως κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή. Αναγκαστήκαμε να χωριστούμε από τους συγγενείς και τους φίλους μας και καταλάβαμε πόσο σημαντικοί είναι για εμάς.

 

Χριστίνα Ταταβέλη

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης