Η Εξέλιξη των Παιχνιδομηχανών

 

Μπορεί να νομίζετε ότι οι παιχνιδομηχανές εμφανίστηκαν τώρα. Όμως έχουν μεγάλη ιστορία….

Μία μέρα ο RalphBaer ήταν σε μία στάση λεωφορείου όταν σκέφτηκε μία λαμπρή ιδέα: ότι οι αγαπημένες μας τηλεοράσεις και τα αγαπημένα μας παιχνίδια θα μπορούσαν να ενωθούν σε ένα. Έτσι το 1966 έφτιαξε την πρώτη παιχνιδομηχανή το “Brown Box”m2

m1

Αργότερα το 1972 δημιουργήθηκε το MagnavoxOdysseyένα παιχνίδι με παλιά τεχνολογία, χωρίς χρώματα, ήχο και κακά γραφικά. Σκεφτείτε ότι τα παιδιά εκείνης της εποχής ήταν με αυτό πολύ χαρούμενα, ενώ εμείς παραπονιόμαστε για την παραμικρή ατέλεια των παιχνιδιών.

Ένας θρύλος της εποχής ήταν και το Atari 2600 που έκανε τον κόσμο να αγαπήσει τα videogames, κάνοντας το 1977 μια ξεχωριστή χρονιά.

m3

Το 1983 η εταιρία Nintendo έκανε το ντεπούτο της κυκλοφορώντας το Famicom και αργότερα το SuperMarioBros με το ρομποτάκι R.O.B. που ακούγεται στα αυτιά μας ακόμα και σήμερα. 

m4

 

 

 

Το 1988 η SEGA, δημιούργησε το MegaDrive/Genesis που ήταν καλύτερο τεχνολογικά από το Nintendo.

m3

 

Tη δεκαετία του 1990 βγήκαν πολλές κονσόλες αλλά αυτή που ξεχωρίζει μέχρι σήμερα είναι το PlayStationπου ήταν μια πανέξυπνη παιχνιδομηχανή.

 

Ακολούθησε το 2000 το PlayStation 2 που είχε τόσα πολλά παινχίδια που δεν ήξερες τι να πρωτοπαίξεις. Επίσης εμφανίστηκαν το NintendoGameCube και το Xbox της Microsoft. m5

Αργότερα το 2005 εμφανίσθηκε το online gaming που σήμερα, αν δεν υπήρχε, τα παιδιά κάποια στιγμή θα βαριόντουσαν τα videogames. Tο NintendoWii(2005), Xbox 360 και PlayStation 3 ήταν οι πρώτες παιχνιδομηχανές που είχαν την ικανότητα του online gaming.

Τα τελευταία χρόνια το PlayStation 4 και το XboxOne φαίνεται να είναι τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων ενώ μία νέα κονσόλα μπήκε στη ζωή μας το PlayStation 5 και η ιστορία συνεχίζεται…

m8m7

 

 

 

 

Πηγές: blog.kotsovolos.gr

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΣΤΙΤΣΑΛΗΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης