Το πλαστικό έφαγε τον πλανήτη

Όπως ξέρουμε όλοι το πλαστικό καταστρέφει τον πλανήτη μας. Όμως τι καταστροφές προκαλεί ακριβώς;

Πρόσφατα η Greenpeace πραγματοποίησε μία έρευνα στις θάλασσες της Ελλάδας. Με βάση τις δειγματοληψίες, τα πλαστικά στις θάλασσες είναι άφθονα, είναι παντού και φτάνουν σε σημείο να είναι τόσο μικρά ώστε να μη φαίνονται με γυμνό μάτι. Η Greenpeace παρουσίασε την κατάσταση αυτή ως μία ασθένεια που έχει εξαπλωθεί σε όλες τις θάλασσες. Φυσικά η λύση για κάθε ασθένεια είναι η πρόληψη. Οπότε ας προσπαθήσουμε όλοι να μειώσουμε τα πλαστικά.

Οι συνέπειες θα είναι φρικτές αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Όλοι νιώθουμε ελεύθεροι κολυμπώντας στα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά. Πως θα σας φαινότανε να κολυμπάτε παρέα με μία πλαστική σακούλα, ένα μπουκάλι και ένα καπάκι καφέ; Απαίσιο. Εκτός αυτού το πλαστικό έχει εισβάλλει και στο σώμα μας με δίοδο τα καημένα θαλάσσια πλάσματα που στη διατροφή τους πλέον έχει πάρει θέση και το πλαστικό

Ζωντανό παράδειγμα των επιπτώσεων από τα πλαστικά στις θάλασσες,είναι η Μεσόγειος, την οποία ο κύριος Galgoni, ειδικός για τα πλαστικά στο περιβάλλον, παρομοιάζει ως: θάλασσα από πλαστικό.

skoupidia

Oλοι καταλαβαίνετε λοιπόν ότι θα πρέπει να συμμετάσχουμε στο κίνημα κατά των πλαστικών μιας χρήσης. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Πανεύκολα. Απλώς…… βγάλτε από την καθημερινότητά σας το πλαστικό!

 

Λιζέτα Χαριστέ

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης