Η δύναμη της θέλησης.

ΘΕΛΗΣΗΤα άτομα με σωματικές αναπηρίες αποτελούν πλέον ένα μεγάλο ποσοστό παγκοσμίως. Τα προβλήματα τους μπορεί να προέρχονται από διάφορες αιτίες όπως ατυχήματα, κάποιου είδους αρρώστια ή ακόμα να είναι εκ γενετής. Παρά τις δυσκολίες που μπορεί να έχουν, η επιμονή καιν η θέληση τους να ζήσουν υπερισχύουν όλων.
Άνθρωποι με σωματικές αναπηρίες που μας εμπνέουν και μας διδάσκουν υπάρχουν πολλοί. Με το παράδειγμα τους μας λένε ότι στη ζωή δεν πρέπει «να το βάζεις κάτω», αλλά να αγωνίζεσαι να πετύχεις τους στόχους σου.
Ο Στήβεν Χώκινγκ είναι Βρετανός θεωρητικός φυσικός κοσμολόγος και συγγραφέας. Ο Χώκινγκ ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής. Ο Χώκινγκ πάσχει από νόσο του κινητικού νευρώνα, κατάσταση που έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των ετών. Είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνεί μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας. Παντρεύτηκε δυο φορές και έχει τρία παιδιά.
Ο Όσκαρ Λέοναρντ Καρλ Πιστόριους είναι Νοτιοαφρικανός δρομέας γνωστός και ως «Blade Runner» και ως «ο γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια». Στην ηλικία των έντεκα μηνών ακρωτηριάστηκε και στα δυο πόδιακάτω από τα γόνατα, διότι εκ γενετής του έλειπε η περόνη. Αυτό όμως δεν τον απέτρεψε από το να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Το 2004, σε ηλικία 18 μόλις χρονών, είχε την πρώτη του διάκριση στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας. Τότε πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. και το χρυσό στα 200 μ. . Στην επόμενη Παραολυμπιάδα, στο Πεκίνο κατέκτησε το χρυσό και στα τρία αγωνίσματα που έλαβε μέρος (100 μ, 200 μ, 400μ).
Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης γεννήθηκε στο Πετείνο της Ξάνθης με σοβαρή αναπηρία στα χέρια και στα πόδια. Από μικρός άρχισε να ζωγραφίζει, έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις, έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην τηλεόραση και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.
O Στίβι Γουόντερ είναι Αμερικανός τραγουδοποιός, μουσικός, παραγωγός δίσκων και ακτιβιστής . Τυφλός σχεδόν από τη μέρα που γεννήθηκε, ο Γουόντερ υπέγραψε συμβόλαιο με τη θυγατρική του οίκου Μοτάουν εταιρεία, Τάμλα, στην ηλικία των έντεκα ετών. Συνεχίζει να ερμηνεύει και να ηχογραφεί τραγούδια για τη Μόταουν μέχρι σήμερα.
Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν ότι ΟΛΟΙ είμαστε διαφορετικοί και ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τα πάντα με το δικό του τρόπο, ΟΧΙ καλύτερα, ΟΧΙ χειρότερα, απλά ξεχωριστά!! Όταν κοιτάμε μόνο την αναπηρία κάποιων ανθρώπων, τους κάνουμε να νιώθουν αόρατοι και ανύπαρκτοι.

Συντάκτες:  Δώρα Μπακατάρη , Σταυρούλα Κυριακοπούλου, Στέλλα Ρουνταρή.

Σχολιάστε

Top