Συγχαρητήρια! Κερδίσατε ένα iPhone 7!

iphone

Το διαδίκτυο είναι ο πιο εύκολος τρόπος να επικοινωνήσεις με φίλους, να αναζητήσεις πληροφορίες για μια σχολική εργασία και να διασκεδάσεις με διάφορα παιχνίδια. Όμως, όπως όλοι ξέρουμε το διαδίκτυο μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνο για τους χρήστες του.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα χωρίς να το καταλάβουμε καν. Σίγουρα πολλές φορές έχετε δει μία διαφήμιση του τύπου «Συγχαρητήρια! Κερδίσατε ένα iPhone 7»! ή «Δωρεάν iPhone 7! Η προσφορά λήγει σήμερα!». Μόλις δείτε κάτι τέτοιο πρέπει να σκεφτείτε: «Ποιος θα μου έδινε ένα iPhone 7 δωρεάν»; Η απάντηση είναι μία: Κανένας!

Αυτές οι διαφημίσεις είναι παραπλανητικές. Πίσω τους μπορεί να κρύβεται ένα κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο ενεργοποιείται μόλις κάνετε κλικ πάνω στο «παραθυράκι».Μόλις κάνετε κλικ του δίνετε αυτόματα την δικαιοδοσία να κάνει ό,τι έχει προγραμματιστεί να κάνει. Μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις φωτογραφίες σας, στις συνομιλίες σας, σε ότι έχετε αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας ή στο κινητό σας.

Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς θα ήθελε να του συμβεί κάτι τέτοιο. Για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε σε ποιες ιστοσελίδες μπαίνουμε, τι προγράμματα ανοίγουμε. Γιατί το μεγαλύτερο όπλο των εγκληματιών του διαδικτύου είναι η αφέλεια των χρηστών του. Όταν όμως γνωρίζουμε τις παγίδες που κρύβει το διαδίκτυο μπορούμε να σερφάρουμε σε αυτό με μεγάλη ασφάλεια. Η γνώση μπορεί να μας προστατεύσει καλύτερα και από το καλύτερο πρόγραμμα Antivirus.

 

Νίκος Βογιατζής

Σχολιάστε

Top