«Γιατί να διαβάζω εξωσχολικά βιβλία;»

εξωσχολικά βιβλία

εξωσχολικά βιβλία     Όλοι έχουμε διαβάσει ένα λογοτεχνικό βιβλίο κάποια στιγμή και λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι μας κάνουν καλό. Οι γονείς πάλι και οι δάσκαλοι μάς λένε να διαβάζουμε εξωσχολικά βιβλία, γιατί μας προσφέρουν πολλά.

Κατά τη γνώμη μου, τα εξωσχολικά βιβλία μας βοηθάνε πολύ. Καταρχάς βοηθάνε στα μαθήματα του σχολείου, ιδιαίτερα στην έκθεση. Μας δημιουργούν απορίες και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις με τους γονείς μας ή με άλλους που διαβάζουν το ίδιο βιβλίο και να μάθουμε από αυτούς. Ή ακόμα και μόνοι μας να ψάξουμε, να πάμε σε μια βιβλιοθήκη και αυτή τη γνώση να τη μεταδώσουμε και στους φίλους μας. Μας βοηθάνε, επίσης,  να ξεχωρίσουμε το καλό από το κακό και καλλιεργούν τη φαντασία μας. Μέσα από αυτά μαθαίνουμε για τον πολιτισμό μας, αλλά και για άλλους πολιτισμούς.

Εμένα ο κύριος λόγος που με τράβηξαν τα βιβλία είναι γιατί μέσα από αυτά μπορώ να ευαισθητοποιηθώ, να μπω στη θέση κάποιου άλλου και να καταλάβω πώς νιώθει, πώς σκέφτεται και τέλος να καταλάβω τον ψυχικό μου  κόσμο. Τα βιβλία είναι ένα ολόκληρο σύμπαν. Μπορούνε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από αυτά!

 της Νεοφωτίστου Έλενας ( Α )

Σχολιάστε

Top