Βαλενσιέν Football Club

Valenciennes_images_t

Βαλενσιέν Football Club (γαλλική προφορά: [valɑsjɛn]? Κοινώς γνωστό ως Βαλενσιέν ή USVA) είναι μια γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ομάδα με έδρα την Βαλενσιέν. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1913 και σήμερα παίζουν στη Ligue 2, η δεύτερη βαθμίδα τουγαλλικού ποδοσφαίρου. Βαλενσιέν παίζει εντός έδρας αγώνες του στο νεόκτιστο Stade du Hainaut βρίσκεται εντός της πόλης. [1]

Βαλενσιέν ιδρύθηκε με την επωνυμία Ένωση Sportive de Valenciennes Anzin (USVA). Η ομάδα πέρασε πάνω από 80 χρόνια παίζουν κάτω από το όνομα πριν από τη μετάβαση στο τρέχον όνομά του. Βαλενσιέν έχει περάσει ένα ίσο ποσό του χρόνου να παίζει σεLigue 1 και Ligue 2 έχοντας παίξει 40 σεζόν στην πρώτη κατηγορία και 36 σεζόν στη δεύτερη κατηγορία. Ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει ποτέ την πρώτη κατηγορία, αλλά έχει κερδίσει Λιγκ 2 σε δύο περιπτώσεις.Βαλενσιέν έχει κερδίσει επίσης το Championnat Εθνική και τηνερασιτεχνική Championnat de France το 2005 και το 1998, αντίστοιχα.Το 1951, ο σύλλογος έκανε την πρώτη και μοναδική εμφάνισή του σε ένα Coupe de France τελικό.

Στο διάστημα 2004-2011, Βαλενσιέν προήδρευσε ο Francis Decourrière, πρώην πολιτικός που υπηρέτησε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από το 1994-1999 και αργότερα της Ένωσης pour la Démocratie Française (Ένωση Γαλλικής Δημοκρατίας) από το 1999 -2004. [2] Το 2011, Decourrière έφυγε από τη θέση και αντικαταστάθηκε από τον Jean-Raymond Legrand.

Αποστόλης Σαμαράς

Σχολιάστε

Top