Τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Λένα Αλέξανδρος, Κώστας Μπαρούτογλου – Β2.

κλουνει
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ…

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…

Τη συμπαράστασή του για την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο, με αφορμή την προβολή, εκτός συναγωνισμού, της ταινίας «Μνημείων Άνδρες» («The Monuments Men»), που σκηνοθέτησε και στην οποία πρωταγωνιστεί.
«Είναι ένα δίκαιο αίτημα», είπε ο Τζ. Κλούνεϊ που χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Η ερώτηση για τα αγάλματα του Παρθενώνα είχε σχέση με το θέμα της ταινίας, την αληθινή ιστορία μιας ομάδας Αμερικανών, ειδικών στα έργα τέχνης, που αναλαμβάνουν, προς το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, να επανακαταταγούν, παρά τη μεγάλη ηλικία τους, στο στρατό και να αποβιβαστούν στην Ευρώπη, για να σώσουν τα διάφορα σημαντικά έργα τέχνης που είχαν κλέψει (για το υπό μελέτη Μουσείο Φύρερ) οι ναζί από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

μαρμαρα
Aυτή η απάντηση του Αμερικανού ηθοποιού ας προβληματίσει όλους τους Έλληνες για την αδράνεια των ελλήνων ταγών, πολιτικών και πνευματικών και ας μας κάνει όλους να εστιάζουμε στο ουσιαστικό και όχι σε ό,τι προβάλλει [και επιβάλλει] η μαζική υποκουλτούρα του βιομηχονοποιημένου τρόπου ζωής μας.

Σχολιάστε

Top