Το πλοίο φάντασμα… Αλήθεια ή Μύθος

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Φεβ• 17•17

Επιμέλεια άρθρου: Τροβιά Αναστασία

Υπάρχουν αμέτρητα δημοσιεύματα για πλοία τα οποία έχουν εξαφανιστεί από άγνωστα αίτια , όμως η ιστορία για το πλοίο  SS Ourang Medan ( ή αλλιώς πλοίο φάντασμα ) είχε συγκλονίσει σε παγκόσμιο επίπεδο πολλούς ανθρώπους .Το συγκεκριμένο μυστήριο έχει παραμείνει άλυτο προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον των ερευνητών ακόμα και σήμερα.

 

Η σοκαριστική ιστορία του «SS Ourang Medan» αρχίζει λοιπόν μια μέρα του Ιουνίου του 1947 (ή του Φεβρουαρίου του 1948, σύμφωνα με άλλες αναφορές του καιρού), όταν πολυάριθμα πλοία που διάβαιναν τα στενά μεταξύ Σουμάτρας και Μαλαισίας (αλλά και ολλανδικοί και βρετανικοί υποσταθμοί) φέρονται να έπιασαν μια σειρά από σήματα SOS. Το επείγον μήνυμα του άγνωστου πλοίου ήταν σύντομο, αν και ανατριχιαστικά τρομακτικό: «Όλοι οι αξιωματικοί, περιλαμβανομένου του καπετάνιου, είναι νεκροί και βρίσκονται στο κατάστρωμα και τη γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό».

πλοιο2
Πριν διακοπεί η επικοινωνία, μεταδόθηκαν και μια σειρά σημάτων σε κώδικα Μορς, αν και το μήνυμα φαινόταν κωδικοποιημένο, και κατόπιν ξανακούστηκε η φωνή: «Πεθαίνω». Η τραγική δήλωση ακολουθήθηκε από νεκρική σιγή.

Το αμερικανικό εμπορικό «Silver Star» κατέφτασε πρώτο στη θαλάσσια περιοχή και βρήκε το ολλανδικό πλοίο άθικτο. Στο κατάστρωμα και τη γέφυρα εντοπίστηκαν πράγματι τα πτώματα των ναυτικών, όλα με τα μάτια και το στόμα ορθάνοιχτα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν σημάδια τραυματισμού ή κάποιας άλλης εξόφθαλμης φονικής αιτίας. Τα σώματά τους ήταν μάλιστα σε στάσεις με τα χέρια προτεταμένα, σαν να είχαν αντικρίσει τον ανείπωτο τρόπο (σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των ναυτών) Επίσημη μάλιστα αναφορά από τον Μάιο του 1952 ανέφερε ότι «τα παγωμένα πρόσωπα των πτωμάτων ήταν στραμμένα προς τον ήλιο με ορθάνοιχτα μάτια να καρφώνουν το κενό. Ακόμα και ο σκύλος του καραβιού βρέθηκε νεκρός με παρόμοια έκφραση με την ανθρώπινη παρέα του. Όσο για τον ασυρματιστή με το μυστηριώδες SOS, βρέθηκε επίσης νεκρός με τα δάχτυλα προσαρμοσμένα στον ασύρματο. Κανένα πτώμα δεν έφερε σημάδια τραυματισμού ή πάλης».. Πριν προλάβουν βέβαια οι αμερικανοί ναυτικοί να εξετάσουν τα πτώματα, το πλοίο τυλίχθηκε μυστηριωδώς στις φλόγες κι έτσι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν άμεσα.Συγκεκριμένα  για τη βύθιση του «SS Ourang Medan», η έκθεση αναφέρει: «Το πλοίο εξερράγη με τέτοια δύναμη που σηκώθηκε ολόκληρο έξω από το νερό πριν βυθιστεί γρήγορα».
Καμία εξήγηση όλα αυτά τα χρόνια δεν στάθηκε ικανή να αιτιολογήσει το μυστήριο των πετρωμένων πτωμάτων του Ourang-Medan. Η μυστηριώδης υπόθεση ερευνήθηκε από την ακτοφυλακή το 1952, αλλά δεν προέκυψε κάποια πληροφορία για την ύπαρξη του πλοίου «φάντασμα». Όσοι αναζήτησαν στοιχεία στα ασφαλιστικά αρχεία Lloyd’s Shipping Register δεν βρήκαν καταγραφές. Οι μόνοι που υποστηρίζουν ότι το είδαν είναι τα πληρώματα των δύο αμερικανικών φορτηγών πλοίων City of Baltimore και Silver Star.

Ομάδα ερευνητών που παρακολούθησε την υπόθεση για 45 χρόνια ισχυρίστηκε ότι το πλήρωμα του μοιραίου καραβιού ενδέχεται να έπεσε θύμα πειραμάτων βιολογικού πολέμου: κάποιο φονικό αέριο απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα και εξόντωσε τους ναυτικούς, απαγορευμένο φυσικά από τη Σύμβαση της Γενεύης, γι’ αυτό και κάποιοι παρακρατικοί έσπευσαν να το εξαφανίσουν από προσώπου γης. Αυτή παραμένει μια καλή υπόθεση και σίγουρα πολύ καλύτερη από εξωγήινους και πνεύματα του άλλου κόσμου!

Όπως και με τόσα ακόμα μυστήρια του κόσμου μας, είναι πολύ πιθανό η αλήθεια για τον χαμό των ναυτικών να παραμείνει για πάντα στα έγκατα της θάλασσας. Ακόμη  Η υπόθεση μπορεί να μην αποκαλυφθεί ποτέ και να αποδειχθεί ότι υπήρξε ένας ακόμα σύγχρονος μύθος ανθρώπων που έλκονται από το παράδοξο και το φανταστικό.

 

Σχολιάστε

Top