Φεστιβάλ «Έμπνευσις»

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μαρ• 30•17

Επιμέλεια άρθρου: Χορμόβας Βασίλης

1490718421632

Δύσκολες εποχές για τους νέους κ’ με προβλήματα για τους μεγαλύτερους. Με την ευκαιρία που μας δόθηκε παραβρεθήκαμε στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Λαμιέων όπου διεξήχθη το περίφημο «φεστιβάλ έμπνευσης». Ο σκοπός του Φεστιβάλ «Έμπνευσις» είναι η Έμπνευση αυτό μας λείπει, και αυτό χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε. Δέκα αξιόλογοι άνθρωποι ήταν εκεί κοντά μας να και μας μίλησαν για τη δική τους έμπνευση, για τα δικά τους όνειρα που τα κυνήγησαν και συνεχίζουν. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Έλπις Χρυσοβέργης, ιδρυτής του wheeling2help.

Ε. Χρυσοβέργης

Ε. Χρυσοβέργης

Μαζί με την σύντροφο του κάνουν οδοιπορικά σε όλο τον κόσμο projects..Στόχος στην εστίαση κ΄ ανάπτυξη του εθελοντισμού…από το «εγώ» στο «εμείς»! Οι 10 ομιλητές ήταν:

 

–Ο ΝΙΚΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ, πολιτικός μηχανικός και μεταπτυχιακός φοιτητής. Ο Εθελοντισμός είναι κομμάτι της ζωής του πια! Έχοντας πάθος, όρεξη, στα 18 του, ίδυσε  μια εθελοντική ομάδα, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση». Στόχος να ευαισθητοποιήσουν τους νέους σε θέματα περιβάλλοντος. Το 2012, μπήκε στη ζωή τους το Let’s do it Greece μια εθελοντική δράση στην Ελλάδα, με στόχο τον καθαρισμό ολόκληρης της χώρας μέσα σε μία μόνο μέρα.

 

Ν. Κιούσης

Ν. Κιούσης

–Ο Φάνης Παπαθανασίου, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη. Δημοσιογράφος, παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων και εκπομπών(«Συμβαίνει Τώρα» ,«Ειδικές Αποστολές») ,συνιδρυτής της Hellenic American Heritage. Αποκλειστικές συνεντεύξεις ,κάλυψη σημαντικών γεγονότων και αποστολές σε άλλες χώρες τον κατατάσσουν στους πιο σημαντικούς και αντικειμενικούς  δημοσιογράφους της γενιάς του. Η πίστη του στο «Δικαίωμα στο Όνειρο» είναι αυτό που χαρακτηρίζει αλλά και εμπνέει την ζωή του αλλά και το επαγγελματικό του ήθος.

Φ. Παπαθανασίου

Φ. Παπαθανασίου

ΜΑΚΗΣ ΚΑΛΑΡΑΣ ,ο μοναδικός Έλληνας αθλητής θερινών και χειμερινών παραολυμπιακών αγώνων. Μετά από ατύχημα στα 17 του συνέχισε τον αθλητισμό αλλά πέτυχε δεκάδες διακρίσεις αθλήματα με κορυφαία στιγμή, το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στο άθλημα της δισκοβολίας. Σήμερα προπονείται για τους χειμερινούς παραολυμπιακούς αγώνες της Νότιας Κορέας το 2018 στο sit ski (αλπικό σκι).

FB_IMG_1490808418184

Μ. Καλαράς

–Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ,μηχανολόγος Μηχανικός, επιτυχημένος επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Έχοντας ζήσει και εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό .Έχει ήδη ιδρύσει μία επιτυχημένη επιχείρηση, που παράγει στέβια στην Ευρώπη, αλλά και το startup mermix.gr  για το οποίο  βραβεύτηκε από τον Sir Σ.Χατζηιωάννου. Ακόμη δραστηριοποιείται ενεργά σε διάφορα projects πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από βιομάζα.

 

Χ. Σταμάτης

Χ. Σταμάτης

–Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ , άνθρωπος της περιπέτειας, της εξερεύνησης ,οδηγός θαλάσσιου καγιάκ, επιχειρηματίας και εθελοντής, τον Μάρτιο του 2015 συμμετείχε σε μια κωπηλατική αποστολή στη Μεσόγειο, με σκοπό να συνεισφέρει οικονομικά στην οργάνωση Save The Children και τις ανάγκες  των παιδιών που πλήττονται από τον πόλεμο στη Συρία. Η προσπάθεια αυτή έγινε ταινία μικρού μήκους και συνεχίζει να εμπνέει όσους την ακούν.

Δ. Κόκορης

Δ. Κόκορης

–Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΣΙΑΣ, απόφοιτος  του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη  δούλεψε ως εκπαιδευτικός στο δημόσιο σχολείο για εφτά χρόνια Εκεί παρέα με τρελούς οραματιστές δημιούργησαν ένα σχολείο που άλλαξε την καθημερινότητα του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Μαζί με τη Β.Γεωργιάδου και τον Γ.Σωτηράκο, ίδρυσαν τον Big Bang Education και προχωρούν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός Δημοτικού Σχολείου!

Αγ. Πατσιάς

Αγ. Πατσιάς

–Ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης ,Πτυχιούχος Οργάνωσης και  διοίκησης επιχειρήσεων. Ξεκίνησε ως εμπνευστής της GloVo μίας παγκόσμιας πλατφόρμας εθελοντών. Τώρα έχει δημιουργήσει την ethelon , φορέας που θα εδραιώσει την έννοια και την αξία του εθελοντισμού δημιουργώντας την ιδανική σχέση συνεργασίας μεταξύ εθελοντή  και εταιριών με στόχο το κοινωνικό καλό.

Κ. Μηλιαρέσης

Κ. Μηλιαρέσης

–Ο Αθανάσιος Κακαρούντας Είναι Διπλωματούχος και Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Αργότερα έγινε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική. Έχει επιπλέον ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα σε start-up ομάδες αλλά και ως μέλος ομάδας στη Θερμοκοιτίδα ΘΕΑ του ΕΒΕΑ. Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο και αναγνώριση από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Αθ. Κακαρούντας

Αθ. Κακαρούντας

–Η Μαρία Λιάγκα, Γεμάτη αγάπη για τα παιδιά, το θέατρο και την ζωγραφική. Παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης και δημιουργός μιας ομάδας εθελοντών. Στόχος τους….. να ομορφύνουν τα τοπία της Παύλιανης με την ζωγραφική, στολίζοντας με όμορφα χρώματα τις πινακίδες, τους σωλήνες μέχρι και σπίτια προσπαθεί συνεχώς να μεταφέρει το πάθος για την τέχνη.

 

Μ. Λιάγκα

Μ. Λιάγκα

–Ο Γιάννης Καλογεράκης, Σπούδασε στην Αγγλία/Σκωτία. Εκπαιδευτής και εμψυχωτής στελεχών εταιριών από τους πιο σπουδαίους στον χώρο έχει αγαπηθεί για το ύφος του και τη μοναδική σκηνική του παρουσία. Στόχος της επαγγελματικής & ακαδημαϊκής του καριέρας είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό, τις κρυμμένες τους δυνάμεις και να διεκδικήσουν τη ζωή που ονειρεύονται.

Γ. Καλογεράκης

Γ. Καλογεράκης

 

4 Comments

  1. Ο/Η ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    Συγχαρητήρια Βασίλη, ένα άρθρο ΠΛΟΥΣΙΟ σε εικόνες, βίντεο, ιδέες, ένα άρθρο που μας εμπνέει όπως και οι ομιλητές του φεστιβάλ που παρακολουθήσαμε!!

  2. Ο/Η Βασίλης Χορμόβας λέει:

    Ευχαριστώ πολύ!! Πράγματι ήταν πολύ ωραία και το φεστιβάλ και οι ομιλητές!!!Όλοι τους ήταν εξαιρετικοί….Ο καθένας μας έμπνευσε με το δικό του τρόπο μιλώντας για την καριέρα τους και πως έφτασαν ως εδώ!!πιστεύω να «πήραμε» κάτι από αυτό γιατί ήταν μια μοναδική εμπειρία…..εμπνευστηκαμε και όλοι μας ελπίζω να ακολουθήσουμε τον σωστό δρόμο έχοντας ως παράδειγμα αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους!!

  3. Ο/Η Μαρία Γιαννέτου λέει:

    Συγχαρητήρια Βασίλη! Το παρουσίασες πολύ ωραία, σα να ήμασταν εκεί με το κείμενο και τα βίντεο! Πάντα τέτοια!

  4. Ο/Η Κατερίνα Πασαπόρτη λέει:

    Μπράβο Βασίλη!! Πολύ καλό το άρθρο σου.Ελπίζω να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας!!!

Σχολιάστε

Top