Ραδιοδρομίες στην ΕΡΤ….

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 26•17

Επιμέλεια άρθρου: Χορμόβας Β. Χαλιώτη Κ.

S1420043

Στις 22 Μαρτίου 2017 η πολιτιστική ομάδα μας επισκέφτηκε το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής  παραβρεθήκαμε  και στο πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού της .Το Πρώτο Πρόγραμμα (πρώην ΝΕΤ 105.8) είναι το πρώτο πρόγραμμα, που λειτούργησε η δημόσια ραδιοφωνία. Είναι ο σταθμός που έφερε και επίσημα το ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1939, ως Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών. Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ η συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος έμεινε ανοιχτή από τους απολυμένους εργαζόμενους και εξέπεμψε πρόγραμμα υπό την ονομασία της ΕΡΑ. Στις 28 Απριλίου 2015 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. έκλεισε και άνοιξε η ΕΡΤ μαζί με όλα της τα ραδιόφωνα συμπεριλαμβανομένου και του Πρώτου Προγράμματος. Έτσι, από την ημέρα που ξεκίνησε η επανέναρξή της, ο σταθμός εκπέμπει και πάλι από την ΕΡΤ και από την ΕΡΑ.

Είχαμε την χαρά  και την τιμή και νιώθαμε πολύ χαρούμενοι που δόθηκε η δυνατότητα σε ένα σχολείο της επαρχίας να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, να μας φιλοξενήσουν στο στούντιο του πρώτου προγράμματος και να μας δοθεί βήμα στο ραδιόφωνο βγαίνοντας live στον αέρα.

Μόλις μπήκαμε στον χώρο ενθουσιαστήκαμε από το πως είναι διαμορφωμένος και τι εξοπλισμός χρειάζεται για μία ραδιοφωνική εκπομπή. Αρχικά μας μίλησαν για την ιστορία και πότε ιδρύθηκε το πρώτο πρόγραμμα  και μας ενημέρωσαν για την διαδικασία που χρειάζεται να βγει κάποιος  «στον αέρα» με λίγα λόγια μας εξήγησαν πως λειτουργεί ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Βγήκαμε στον αέρα σε  συνεργασία με τους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καράγιαννη . Τους ενημερώσαμε για την σχολική μας εφημερίδα καθώς και πως και πότε ξεκίνησε η εφημερίδα μας. Ακόμη τους είπαμε πως γράφουμε τα άρθρα μας , τι θέματα επιλέγουμε , τι γραφούμε και κάθε πότε ανεβάζουμε καινούριο τεύχος της εφημερίδας .Μαζί μας είχαμε και το πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας όπου ενημερώθηκε για τα επαγγέλματα στον χώρο της δημοσιογραφίας , έντυπης και ηλεκτρονικής.

Ήταν μια ευχάριστη αλλά και αξέχαστη εμπειρία για εμάς και πιστεύω μας τράβηξε την προσοχή αφού είχαμε κάποια αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών και τον τρόπο παραγωγής των ραδιοφωνικών εκπομπών. Ευχαριστούμε πολύ το πρώτο πρόγραμμα και τους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καράγιαννη.που μας δέχτηκαν στην εκπομπή τους.

Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες καθώς και βίντεο από την live μας μετάδοση στο ραδιόφωνο:

Σχολιάστε

Top