Παρακολουθώντας το διάσημο αστροφυσικό της NASA κ. Σ. Κριμιζή!!

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Δεκ• 17•17

Αρθογράφοι: Γεωργίτση Ξανθούλα , Γεωργίτση Νικολέττα

Είχαμε τη χαρά να παρακαλουθήσουμε τη διάλεξη του κ. Σ. Κριμιζή (Ακαδημαϊκό, Ομότιμο Διευθυντή Αστροφυσικής του Johns Hopkins ) στη Λαμία, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος από τον  Πολιτιστικό, Επιστημονικό και Φιλοσοφικό Όμιλο Λαμίας: «300»,την Ένωση Ελλήνων Φυσικών παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, τo Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας, τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων.

Η διάλεξή του είχε θέμα: «Οι διαστημικές Αποστολές Cassini-Huygens στον Κρόνο και Τιτάνα 1997-2017»

Ο Δρ.Σταμάτιος Κριμιζής είναι ακαδημαϊκός- διαστημικός επιστήμονας με διακεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία ως εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής, με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, είναι ο «νονός» του παρθενικού στην Ιστορία περάσματος από τον Πλούτωνα (στις 14 Ιουλίου 2015) αλλά και ο μοναδικός επιστήμονας που επισκέφθηκε (μέσα από τα όργανα και τα διαστημικά οχήματα που κατασκεύασε) και τους εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Προς τιμή του το 1999 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση ονόμασε με το όνομα του τον αστεροειδή 8323 Κριμιζής (προσωρινή ονομασία 1979 UH)

Έγινε βράβευση του Σταμάτη Κριμιζή από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων και τον Όμιλο «300» για την προσφορά του στην Επιστήμη.

Δείτε αποσπάσμα από τη διάλεξη του στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λαμιέων:

Δείτε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κύριος Σ. Κριμιζής τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!

 

Σχολιάστε

Top