Τα top 10 anime του 2017

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Φεβ• 12•18

Επιμέλεια άρθρου: Στεφανής Φώτης, Θεόπουλος Δημήτρης

Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσουμε τα (κατά την γνώμη μας) top 10 anime της περασμένης χρονιάς. Γενικότερα για τα anime, το 2017 ήταν έξτρα παραγωγικό. Πολλές καινούριες σειρές ξεκίνησαν, άλλες κυκλοφόρησαν τις νέες σεζόν τους, ενώ ορισμένες ταινίες «βγήκαν» στον κινηματογράφο (του εξωτερικού δυστυχώς…). Για να μην πολυλογούμε λοιπόν, ας ξεκινήσουμε την λίστα:

10.  Princess Principal 

anime1

 

Η πρωταγωνίστρια είναι η Ange και η σειρά διαδραματίζεται σε μια φανταστική πόλη που έχει ως πρότυπο την Αγγλία, το Albion. Τον 20ο αιώνα, το βασίλειο του Albion ανακάλυψε ένα μυστηριώδες συστατικό το Cavorite με το οποίο κατασκεύασαν βαριά οπλισμένα αερόπλοια. Ενώ το βασίλειο είχε γίνει στρατιωτική υπερδύναμη είχε ξεχάσει τελείως την άθλια κατάσταση που ζούσαν οι κάτοικοι του. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα την »London Revolution»(επανάσταση του Λονδίνου) κατά την οποία οι κατώτερες τάξεις προσπάθησαν να πάρουν την εξουσία από την Βασίλισσα. Τελικά βρέθηκε μια λύση και ένα τοίχος χτίστηκε για να διαχωρίσει το βασίλειο σε δύο χώρες το Commonwealth και το Kingdom.

9. March comes in like a Lion

anime2

 

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από 2 θέματα: Το shogi -ένα ιαπωνικό παιχνίδι στρατηγικής- και τη ζωή του δεκαεπτάχρονου πρωταγωνιστή, του Rei Kiriyama. Ο Rei, απογοητευμένος από τη θετή οικογένειά του και παραγκωνισμένος από τους συνομιλήκους του, μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα στο Τόκυο. Εκεί γνωρίζει τις αδερφές Kawamoto, που βλέπουν το πόσο μοναχικός  είναι και αποφασίζουν να τον βοηθήσουν να το ξεπεράσει. Το δυνατό σημείο της σειράς είναι η χρήση της τέχνης αντί του διαλόγου για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης του Rei. Όμορφα μα και μελαγχολικά backgrounds και πολύ ρεαλιστικές σκηνές βοηθούν στην ταύτιση του θεατή και αυτό είναι το στοιχείο που κάνει το  March comes in like a Lion ξεχωριστό.

8.Chronos ruler

 

anime3

Οι κεντρικοί χαρακτήρες της σειράς (Victo Putin, Kiri Putin, Mina Putin και Blaze) είναι μέλη μίας μυστικής οργάνωσης τους που κυνηγά Horologues, όντα που καταναλώνουν τον χρόνο των ανθρώπων. Οι Chronos rulers, όπως αυτοαποκαλούνται, μπορούν να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν τον ίδιο τον χρόνο γύρω από ορισμένα αντικείμενα, έτσι καταφέρνουν να εξαλείφουν τα Horologues.  Η σειρά έχει πολλή δράση, αστεία και μυστήριο καθώς αποκαλύπτονται οι ιστορίες των χαρακτήρων ή διλήμματα εμφανίζονται από το πουθενά.

 

7.Re:Creators

anime4

 

Η σειρά ακολουθεί τον Sota Mizushino ο οποίος ενώ βλέπει ένα anime μπαίνει και ο ίδιος μέσα στην σειρά και παρακολουθεί μια μάχη ανάμεσα σε έναν χαρακτήρα της σειράς που παρακολουθούσε και ενός κοριτσιού με στρατιωτική στολή. Αφού επιστρέφει στον κανονικό κόσμο βλέπει και άλλους χαρακτήρες anime οι οποίοι έχουν πάρει το μέρους του κοριτσιού με την στρατιωτική στολή και έτσι ξεκινάει ένας πόλεμος ανάμεσα σε αυτήν και τον πρωταγωνιστή ο οποίος πάει σε άλλους κόσμους για να μαζέψει συμμάχους.

6. One-Punch Man

anime5

 

Το anime αρχικά παρουσιάστηκε το 2009 αλλά έγινε γνωστό αφού το ανακατασκεύασε ο επαγγελματίας συγγραφέας Yusuke Murata και μετά ακολούθησε και η πρεμιέρα του στην Ιαπωνία  από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015. Η πλοκή του anime ακολουθεί τον Saitama έναν εικοσάχρονο που είναι ο πιο δυνατός ήρωας που έχει υπάρξει. Ενώ μπορεί να νικήσει όλους τους αντιπάλους του μόνο με μια γροθιά αντιμετωπίζει συνέχεια μια υπαρξιακή κρίση και δεν φαίνεται να  ενθουσιάζεται καθόλου με τις μάχες στις οποίες παίρνει μέρος Από εκεί συνεχίζεται η ιστορία ενώ η νεότερη σεζόν της σειράς προβλήθηκε στα μέσα του 2017.

5. One Piece

anime6

 

Το One Piece είναι 18ο στην σειρά με τα anime που έχουν διαρκέσει τον περισσότερο χρόνο και το 5ο με την μεγαλύτερη διάρκεια με επεισόδια που διαρκούν 25 λεπτά και παραπάνω.Η σειρά ακολουθεί τον Monkey D.Luffy ενός άνδρα του οποίου το παιδί απόκτησε τις ιδιότητες του λάστιχου αφού έφαγε καταλάθος ένα Devil Fruit.Το anime είναι στο Zour Arc του, το 28ο arc της ιστορίας του.

*Για όσους δεν ξέρουν τι είναι το arc, σκεφτείτε το σαν σεζόν απλά μεγαλύτερο.

4.Ancient magus’ bride

 anime7

Μόνη και χωρίς οικογένεια, η δεκαπεντάχρονη Chise Hatori αποφασίζει να πουλήσει τον εαυτό της σε ένα νυφοπάζαρο. Ένας μυστηριώδης άνδρας ονόματι Elias Ainsworth την αγοράζει έναντι ενός εξωφρενικού ποσού και την μεταφέρει με τηλεμεταφορά σε ένα απόμακρο μέρος της Αγγλίας. Εκεί της αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητα, αυτή ενός μάγου, και την μυεί στον κόσμο της μαγείας. Οι δύο τους είναι ένα περίεργο δίδυμο(ένας ισχυρός μάγος με κεφάλι ζώου και η άνθρωπος μαθήτρια του)αλλά η σειρά αναπτύσσει τη σχέση τους με μία μαγευτική αλλά καμιά φορά τρομακτική ιστορία ελπίδας και μαγείας.

 

3.Boruto: Naruto next generations

anime8

  Ο Boruto είναι ο νεαρός γιος του 7ου Hokage  που όλοι αγαπήσαμε, του Naruto Uzumaki. Το anime ακολουθεί τις περιπέτειες του Boruto που εγγράφεται στην ακαδημία ninja της πόλης του. Εκεί γνωρίζει καινούριους φίλους και ξεκινά καινούριες περιπέτειες. Το 1ο arc της σειράς είναι για κάτι που η παρέα του αποκαλεί Ghost. Είναι στην ουσία μολυσμένο chakra που ελέγχεται από κάποιον και εξωθεί ανθρώπους σε βιαιοπραγίες. Η ιστορία συνεχίζεται από εκεί.

 

 

 

 

2.Attack on Titan

 

anime9

Το Attack on titan αρχικά ξεκίνησε ως μια σειρά manga της οποίας ο συγγραφέας ήταν ο Hagime Isayama.Διαδραματίζεται σε έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι ζουν περικυκλωμένοι από τεράστιους τοίχους που χτίστηκαν για την προστασία τους ενάντια στα ανθρωποφάγα τέρατα τους Titans.Ο πρωταγωνιστής της σειράς Eren εντάσσεται στον στρατό αφού η μητέρα του πεθαίνει μπροστά στα μάτια του από έναν Titan και από εκεί συνεχίζεται η ιστορία.Το manga της σειράς είναι ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις ενώ το anime ένα από τα πιο γνωστά ανάμεσα στους τηλεθεατές.

1.My hero Acedemia

anime10

 

  Ο πρωταγωνιστής, Izuku Midoriya είναι ένα αγόρι που γεννήθηκε χωρίς υπερδυνάμεις σε έναν κόσμο όπου αυτές είναι τόσο συχνές που αποτελούν πλέον το φυσιολογικό, αλλά που ονειρεύεται να γίνει και ο ίδιος υπερήρωας. Τελικά συναντά το μεγαλύτερο ήρωα του κόσμου ο οποίος μετά από ένα συμβάν θαυμάζει τη γενναιότητα και το ηρωικό πνεύμα του Izuku και αποφασίζει να του μεταβιβάσει την δύναμή του. Η ιστορία ακολουθεί τον Izuku στις περιπέτειες του σε μια Ακαδημία Εκπαίδευσης Ηρώων, όπου από ένα ντροπαλό παιδί σταδιακά ωριμάζει και παράλληλα μαθαίνει να χρησιμοποιεί τη δύναμη που έλαβε η οποία είναι υπερβολικά ισχυρή για να ελέγξει. Η σειρά ωστόσο δεν είναι τόσο επικεντρωμένη στον πρωταγωνιστή αλλά μας δείχνει παράλληλα τη ζωή και την ιστορία των συμμαθητών του τους οποίους γνωρίζουμε περισσότερο όσο προχωράει η σειρά. Το manga προσαρμόστηκε σε μια τηλεοπτική σειρά anime. Η πρώτη σεζόν προβλήθηκε από τις 3 Απριλίου έως τις 26 Ιουνίου 2016. Η δεύτερη σεζόν προβλήθηκε από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Μια τρίτη σεζόν έχει ανακοινωθεί για τον Απρίλιο του 2018, καθώς και μια ταινία άνιμε για το 2018.

Λοιπόν, να θυμάστε πως τα παραπάνω είναι δικές μας γνώμες και κριτικές. Αν το αγαπημένο σας anime δεν τα κατάφερε, αφήστε μας ένα σχόλιο!

Σχολιάστε

Top