ΜΑΓΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Φεβ• 09•19

Επιμέλεια άρθρου: Χουλιάρα Ειρήνη

Την Κυριακή 20/01 , έγινε πραγματικότητα μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες μας. Επισκεφτήκαμε την κορυφαία Θεατρική Παράσταση στο Θέατρο «ΠΑΛΛΑΣ»,το πολυδιαφημισμένο έργο οι «ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ».

Μετά από δυόμιση περίπου ώρες που κράτησε το ταξίδι μας έως το κέντρο της Αθήνας και κατόπιν μικρής καθυστέρησης, το θέατρο ξεκίνησε γύρω στις 7:30 το απόγευμα.

Όπως αναφέρω και στο τίτλο το έργο ήταν σκέτη μαγεία. Τα κοστούμια , τα σκηνικά και οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν πραγματικά καθηλωτικές.

Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει με την Κατίνα που είναι μια φτωχή, έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Εξελίσσεται βέβαια στη  Σμύρνη το 1887.  Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα μάγισσα, που την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Κατίνα βάζει στόχο να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά ποτέ δεν κάνουν λάθος. Καταφέρνει να παντρευτεί τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον. Όσο ανεβαίνει πιο ψηλά σε κοινωνική τάξη, η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να γίνει αρχόντισσα όλης της Σμύρνης. Εκατό χρόνια μετά, σ” ένα σκονισμένο μπαουλάκι στο σπίτι της Αίγινας, βρέθηκαν οι γραφές, τα ξόρκια και τα μαγικά της.

Οι φωτογραφίες είναι από το πρόγραμμα της παράστασης.

Σχολιάστε

Top