Παρακολουθώντας τη Robogirl!!

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Φεβ• 09•19

Επιμέλεια άρθρου: Η δημοσιογραφική μας ομάδα

Αρχίζοντας για τη φετινή χρονιά τις συναντήσεις μας για το περιοδικό μας αποφασίσαμε να δούμε την νεανική ταινία Robogirl

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας και ακολουθούν οι κριτικές των μελών μας για την ταινία!!

https://www.youtube.com/watch?v=xoLGytXNkL0

Μία ταινία εκπληκτική η οποία σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία στο Youtube ξεπερνώντας τις 3.000.000 προβολές αγγίζει τις καρδιές μας και μας μαθαίνει ότι η τέχνη μπορεί να συνδεθεί με την επιστήμη και ότι όλα τα δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Πρόκειται για την 14χρονη Σοφία, ένα κορίτσι το οποίο  νιώθει παραμελημένο από την οικογένειά της καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον αριστούχο  αδερφό της ο οποίος κατάφερε να κερδίσει στον διαγωνισμό ρομποτικής του σχολείου. Εκείνη δίνει βαρύτητα στον χορό ,όχι στο σχολείο με αποτέλεσμα η απόδοσή της να είναι κάτω του μετρίου.

Άθελά της καταστρέφει το ρομπότ του αδελφού της και έτσι αποφασίζει να γραφτεί στο μάθημα της εκπαιδευτικής ρομποτικής του σχολείου της για να καταφέρει να το φτιάξει .Μέσα από αυτή την περιπέτεια μαθαίνει να πιστεύει στον εαυτό της και καταλαβαίνει ότι η τέχνη συνδέεται με την επιστήμη.  Όμως συνειδητοποιεί και  ότι χωρίς την στήριξη και την βοήθεια των φίλων της τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.

 Της μαθήτριας Δροσατάκη Ελένης

Μια ομάδα – Το τραγούδι της ταινίας ROBOGIRL

https://www.youtube.com/watch?v=8CftAtg0EIY

Η ταινία η οποία παρακολουθήσαμε, σε σκηνοθεσία της Μυρτώς Κοντάβα, κρύβει σημαντικά μηνύματα που επιδιώκει να περάσει σε μικρούς και μεγάλους. Ειδικότερα σχετικά με το θέμα της ταινίας, η Σοφία, πρωταγωνίστρια της ιστορίας, αν και λάτρης του χορού, ανακάλυψε την αγάπη της για τη ρομποτική μετά από ένα «ατύχημα». Η Σοφία μέσω της επιδιόρθωσης του ρομπότ του αδερφού της, δεν προσπαθεί μόνο να επανορθώσει για το «ατύχημα» που προκάλεσε, αλλά και να αποδείξει στους γονείς της την αξία της.

Η ερμηνεία των ηθοποιών ήταν αρκετά καλή, δίνοντας ζωντάνια στην ιστορία. Η πρωταγωνίστρια ήταν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, καθώς έδειχνε σε όλη τη διάρκεια της ταινίας τι πραγματικά ένιωθε και συνεχώς προσπαθούσε να επιδιώξει το στόχο της. Αφού παρακολούθησα την ταινία απέκτησα αρκετές γνώσεις σχετικά με τη ρομποτική, όπως επίσης κατάλαβα πόσο σημαντικά χαρακτηριστικά  είναι η αυτοπεποίθηση και η αφοσίωση. Όσον αφορά την τέχνη και την επιστήμη, μπορεί κανείς να τις συνδυάσει με κατάλληλο και δημιουργικό τρόπο.

                    Αθανασίου Βασιλική

 Μετά από την παρακολούθηση της ταινίας »ROBOGIRL» στα πλαίσια του προγράμματος της σχολικής εφημερίδας ζητήθηκε η απάντηση σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την ταινία συμπτυγμένες σε μορφή άρθρου:

Η ταινία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και περνάει πολύ σημαντικά μηνύματα όπως ότι και ένα κορίτσι μπορεί να τα καταφέρει με τη ρομποτική ή ότι με τους φίλους μπορεί κάποιος να φτάσει πολύ μακριά και να καταφέρει πράγματα που ποτέ δεν περίμενε να κατορθώσει. Στην αρχή της ταινίας φαινόταν ότι το κορίτσι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τη ρομποτική αλλά όταν αναγκάστηκε να ασχοληθεί με τη ρομποτική αποδείχθηκε ότι της κινούσε το ενδιαφέρον. Σχετικά με τους μικρούς πρωταγωνιστές , ήταν πρωτότυπο και είναι ένας τρόπος να παραδειγματίζονται και μικρά παιδιά.
Προσωπικά, πριν από την ταινία, δε γνώριζα για την εκπαιδευτική ρομποτική αλλά μπορώ να πω πως μου κίνησε το ενδιαφέρον. Κατά τη γνώμη μου, η επιστήμη συνδυάζεται με την τέχνη αν μπορείς να »δεις» κάτι κοινό. Όπως για παράδειγμα η πρωταγωνίστρια της ταινίας συνδύασε τη ρομποτική (επιστήμη) με το χορό (τέχνη).

Σχολιάστε

Top