ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ…..ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μαρ• 31•19

Επιμέλεια άρθρου: Δροσατάκη Ελένη, Κλειώτη Σοφία, Συλαίου Κωνσταντίνα

Στις 26 Φεβρουαρίου 2019 ,επισκεφτήκαμε με την σχολική μας εφημερίδα το ίδρυμα Λασκαρίδη στην Αθήνα, ένα πολιτιστικό και πνευματικό ίδρυμα ,που ιδρύθηκε το 2007. Εκεί χωριστήκαμε σε δύο ομάδες , ώστε να παρακολουθήσουμε δύο διαφορετικά προγράμματα , σχετικά με :  την εικονική πραγματικότητα και το ραδιόφωνο. Εγώ λοιπόν έτυχε να είμαι στην εικονική πραγματικότητα !

Εκεί είδαμε πως αμφισβητώντας τα όρια μεταξύ εικονικού και πραγματικού , η εικονική πραγματικότητα ,ανατρέπει την κατεστημένη εικόνα των έργων που χαζεύεις στους τοίχους ενός μουσείου, δίνοντας στον θεατή την δυνατότητα να περιηγηθεί μέσα στο έργο τέχνης , να αλληλοεπιδράσει με αυτό , ακόμη και να αποτελέσει μέρος της δημιουργικής διδασκαλίας ή της παρουσίασης. Έτσι λοιπόν με τη βοήθεια μίας συσκευής προβολής, της εφαρμογής Google tiltebrush και ειδικών χειριστηρίων τρισδιάστατης περιήγησης , ζωγραφίσαμε ο καθένας , κάτι μοναδικό που θα έκανε το κάθε έργο μια βιωματική εμπειρία.

Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα , μάθαμε να ζωγραφίζουμε σε τρεις διαστάσεις , μάθαμε την ιστορία της εικονικής πραγματικότητας και αναπτύξαμε την φαντασία μας μέσω ενός εντελώς  καινούριου και καινοτόμου μέσου !

Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μία μοναδική εμπειρία δοκιμάζοντας εμείς οι ίδιοι την κάσκα και το χειριστήριο του VRΦορώντας το, μας παρέπεμπε σε έναν τρισδιάστατο κόσμο τον οποίο μπορούσαμε να δημιουργήσουμε εμείς , χρησιμοποιώντας απλά την φαντασία μας και το χειριστήριο του σετ. Όλοι οι μαθητές, καθώς και η καθηγήτρια μας κ. Παχή αξιοποιήσαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε και φυσικά το δοκιμάσαμε. Ήταν μία πραγματικά απίστευτη εμπειρία που πάντα θυμόμαστε.

Δείτε μας!! Καμαρώστε μας!!

Σχολιάστε

Top