ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (συνέντευξη από τον Άρη Κούτρα αθλητή κολύμβησης)

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 12•19

Επιμέλεια άρθρου: Συλαίου Έφη

Η Κολύμβηση είναι άθλημα κίνησης μέσα στο νερό. Ως οργανωμένο άθλημα, η κολύμβηση είναι επινόηση των νεώτερων χρόνων. Ως μέσο ψυχαγωγίας συναντάται μεταξύ των πρώτων δραστηριοτήτων που δοκίμασε ο άνθρωπος επάνω στη γη. Ωστόσο στην Ελλάδα δεν είναι ένα άθλημα τόσο διαδεδομένο όσο στο εξωτερικό. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού και θέλοντας να αναφερθούμε στο υγρό στοιχείο  σκεφτήκαμε να πάρουμε συνέντευξη από έναν αθλητή κολύμβησης για να μας λύσει μερικές απορίες σχετικά με αυτό το άθλημα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΑΡΗ ΚΟΥΤΡΑ ( ΑΘΛΗΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ)

1)    Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την κολύμβηση?

             Ασχολούμαι 12 χρόνια

2)    Ήταν άθλημα επιλογής σου?

Όχι. Άρχισα γιατί οι γονείς μου είχαν ακούσει πολλά για την κολύμβηση και τα θετικά που  προσφέρει αλλά στην συνέχεια το αγάπησα και μου αρασέ να πηγαίνω.

3)    Πόσες ώρες την εβδομάδα προπονείσαι?

 Προπονούμαι 4 έως 8 ώρες

4)    Η προπόνηση σε επηρεάζει σε άλλες υποχρεώσεις σου?

Παλαιότερα ναι. Πλέον έχω οργανώσει το πρόγραμμα μου ώστε η κολύμβηση να μην με επηρεάζει σε άλλα πράγματα.

5)     Σκέπτεσαι να ασχοληθείς με τον πρωταθλητισμό?

 Όχι. Το είχα σκεφτεί αλλά δεν θα ήθελα να τον ακολουθήσω. Ο πρωταθλητισμός με τον αθλητισμό έχουν μεγάλη διαφορά.  Προσωπικά υποστηρίζω τον αθλητισμό. Επίσης ο πρωταθλητισμός συχνά οδηγεί στο να υπερβολικό πάθος  πράγμα το οποίο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχολογική υγεία του ατόμου.

6)    Τι σου αρέσει σε αυτό το άθλημα?

 Γενικά η κολύμβηση σου προσφέρει πολλά πράγματα.  Πρώτα από όλα αθλείσαι. Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει στην ζωή σου ο αθλητισμός άσχετα με το άθλημα.  Αυτό που μου αρέσει επίσης είναι ότι σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους και διάφορα μέρη μέσα από αγώνες. Τέλος οι εμπειρίες που θα πάρεις μέσα από αυτό το άθλημα είναι ανεκτίμητες.

7)    Θα πρότεινες σε μικρότερα παιδιά να αρχίσουν κολύμβηση?

 Φυσικά και θα το πρότεινα αλλά σε επίπεδο αθλητισμού και όχι πρωταθλητισμού.

8)    Ποια είναι τα συναισθήματα σου όταν βρίσκεσαι στην πισίνα?

 Το συναισθήματα που νιώθω όταν είμαι στο νερό είναι απλά απερίγραπτα. Η κολύμβηση δεν κατατάσσεται μαζί με τα υπόλοιπα αθλήματα, είναι κάτι μοναδικό. Μπορεί για παράδειγμα να κουραστείς στο set και να πιεστείς αλλά όταν το τελειώσεις νιώθεις υπέροχα. Δεν είναι εύκολο να περιγράψω με λόγια αυτό το συναίσθημα. Όταν μπαίνεις στο νερό απλά τα ξεχνάς όλα και κολυμπάς. Είναι κάτι μαγικό.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησα με το πρόγραμμα animoto για το άθλημα της κολύμβησης:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σχολιάστε

Top