Τα πλεονεκτήματα του kyokushinkai καράτε στα παιδιά.

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 12•19

Επιμέλεια άρθρου: Θεοφανοπούλου Ήλιδα, Παπαδημητρίου Μαρκέλλα, Γκλάβα Βασιλική

Το καράτε στα νέα παιδιά προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, σε σχέση με τα άλλα αθλήματα.

  • Οι εσωστρεφείς νέοι συχνά αρχίζουν να ανθίζουν μόλις μαθαίνουν καράτε. Οι καλά σχεδιασμένες κινήσεις που περιέχουν χτυπήματα ποδιών- χεριών βοηθούν τους νέους να ξεπεράσουν την ντροπαλότητα και τη νευρικότητα. Τα αγχώδη και προβληματισμένα παιδιά, νιώθουν πιο ασφαλή και με περισσότερη αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν πώς να κινούν και να κοντρολάρουν το σώμα τους. Μαθαίνουμε να δουλεύουν και ολοκληρώνονται ομαδικά σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον. Η αυτοεκτίμηση και η σιγουριά αυξάνονται. Πολλοί γονείς ανέφεραν μία σημαντική άνοδο στα κοινωνικά χαρακτηριστικά των παιδιών τους. Οι νέοι νιώθουν να απειλούνται λιγότερο από άλλα παιδιά ή καταστάσεις, σαν αποτέλεσμα υπάρχει συχνά η επιθυμία να γίνονται πιο κοινωνικά με τους άλλους.
  • καρατε6
  • Οι εξωστρεφείς νέοι βρίσκουν μία ασφαλή και υγιή διέξοδο στην οποία αγωνίζονται με τον εαυτό τους ή και τους άλλους. Διδάσκονται πώς να αποφεύγουν φασαρίες και προκλήσεις,  μαθαίνουν να έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να μην χρειάζεται να πειράξουν ή να προκαλέσουν κάποιον.
  • Τα επιθετικά παιδιά διδάσκονται την αυτοπειθαρχία, που σκοπό έχει να κρατά το θυμό υπό έλεγχο και γνωρίζουν ότι οι καυγάδες είναι απλώς ένας τρόπος επίδειξης και πως η επίδειξη είναι ένα σημάδι χαμηλής αυτοεκτίμησης και ανασφάλειας
  • Η προπόνηση καράτε είναι μία αυξανόμενη δραστηριότητα που βοηθά να αναπτύξουν μία σχέση εμπιστοσύνης με το σώμα τους. Ισορροπία, συγχρονισμός, οργάνωση, αρμονία και γενικές κινήσεις, αναδεικνύονται με την προπόνηση του καράτε. Οι έφηβοι συγκεκριμένα, βρίσκουν οτι το καράτε τους βοηθά να ανταπεξέλθουν στην αδεξιότητα του σώματος που συχνά υπάρχει σε αυτήν την ηλικία. Το καράτε επίσης προσφέρει ακόμα ένα θετικό στοιχείο, που τα άλλα σπορ δεν προσφέρουν. Το καράτε διδάσκει την αυτοάμυνα. Στην ταραγμένη εποχή που ζούμε η γνώση της προστασίας του εαυτού μας έχει ζωτική σημασία.

Σχολιάστε

Top