Το πάρκο της Κατερίνης

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 12•19

Επιμέλεια άρθρου: Παπαδημητρίου Μαρκέλλα

Το πάρκο της Κατερίνης είναι ένας χώρος περίπου 50 στρεμμάτων με πλούσια βλάστηση, λίμνες, φιλοξενούμενα ζώα, παιδικές χαρές πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και σίγουρα αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό χαλάρωσης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.

Μέχρι την απελευθέρωση ένας μεγάλος χώρος του πάρκου της Κατερίνης χρησιμοποιούνταν από τους Οθωμανούς ως στρατώνας, ενώ το υπόλοιπο μέρος χρησίμευε για στρατιωτικές ασκήσεις. Στην βόρεια είσοδο του πάρκου βρίσκονται τοποθετημένα δύο κανόνια που θυμίζουν την Τουρκική παρουσία, την κατοχή και την απελευθέρωση. Μετά την απελευθέρωση, το πάρκο κηρύχτηκε δημοτική έκταση και χρησιμοποιήθηκε ως χώρος πρασίνου και αναψυχής. Αργότερα στο πάρκο δημιουργήθηκε στην βορειοδυτική πλευρά του και ένας μικρός ζωολογικό κήπος, με διάφορα ζώα, όπως ελάφια, αλεπούδες, μαϊμούδες, κ.α. Πλέον στην θέση του πρώην ζωολογικού κήπου βρίσκεται μια νέα σύγχρονη παιδική χαρά.

Στην βόρεια πλευρά του πάρκου βρίσκεται και το Πνευματικό κέντρο της Κατερίνης (Εκάβη), που διαθέτει συνεδριακό χώρο, δημοτική βιβλιοθήκη, αίθουσα μουσικής εκπαίδευσης, αίθουσα τεχνών, αίθουσα διαλέξεων και ομιλιών

Στο κέντρο του πάρκου μπορεί να συναντήσει κανείς συντριβάνια, λιμνούλες, γεφυράκια και πλακόστρωτα μονοπάτια μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Παγκάκια και ξύλινα τραπέζια είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του πάρκου, για στιγμές ξεκούρασης χαλάρωσης και πικ-νικ. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας και πάλι ενός μικρού ζωολογικού κήπου μέσα στο πάρκο στην νότια πλευρά αυτή τη φορά, με διάφορα ζώα όπως ελάφια, παγόνια, πάπιες, παπαγάλους, κουνέλια, περιστέρια, κ.α.

Από το Δεκέμβρη και μέχρι τις αρχές κάθε νέου έτους, το πάρκο της Κατερίνης φοράει τα γιορτινά του και μεταμορφώνεται σε «Πάρκο των Χρωμάτων». Το πάρκο της Κατερίνης χρωματίζεται από τα πνεύματα των Χριστουγέννων και μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό παραμύθι, σε μια χώρα χρωμάτων και θαυμάτων για μικρούς και μεγάλους για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες. Ο καθένας μπορεί να απολαύσει και να ζήσει την μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εξερευνώντας των 52 στρεμμάτων έκτασης, «πάρκο των χρωμάτων» στην Κατερίνη. Μάγοι , ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ, ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, νεράιδες και ήρωες παραμυθιών σας μεταφέρουν σε φανταστικούς κόσμους.

Σχολιάστε

Top