Επίσκεψη στο πνευματικό κέντρο της Ι.Μ.Φ

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 16•22

 kdap_logo-01-2

Ως πρώτο βήμα της συνεργασίας μας με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας ήταν η επίσκεψη του τμήματος Γ1 του σχολείου μας στις εγκαταστάσεις του πνευματικού κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας που βρίσκεται στη συνοικία μας τη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.  Ξεναγήθηκαν Από τον υπεύθυνο των εκπαιδευτικών θεμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και το διευθυντή της βυζαντινής Σχολής Ρωμανός ο Μελωδός κύριο Ανδρέα Ιωακείμ τους χώρους του ωδείου ενημερωθήκαμε για τα τμήματα που λειτουργούν καθώς και για τις διαφορές επικείμενες δράσης του ωδείου.

Η ξενάγηση μας συνεχίστηκε στο χώρο του ραδιοφωνικού σταθμού από τον διευθυντή του σταθμού πατέρα Δημήτριο Ατματζίδη με τον οποίον αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για την υλοποίηση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής στο επόμενο χρονικό διάστημα.

  Ακολούθησε επίσκεψή μας στο ΚΔΑΠ της ΙΜΦ  “ Άγιος Εφραίμ”,πρόκειται για μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά, με έμφαση σε εκείνα που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Η απασχόληση των παιδιών συμπεριλαμβάνει τη σχολική μελέτη (προετοιμασία και ενδυνάμωση των μαθητών), εκμάθηση μουσικής με ευχάριστα δημιουργική μέθοδο, ζωγραφική, διαγωνιστική ομάδα ρομποτικής, χορωδία, σκάκι, θέατρο, μικροϋφα­ντική, σύγχρονους αλλά και παραδοσιακούς χορούς, αθλητικές δραστηριό­τητες στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή, απογευματινές επισκέψεις και εκδηλώσεις. Τα παιδιά μέσω του υπερσύγχρονου δια-δραστικού πίνακα θα ανοίγουν καθημερινά ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης και της διασκέδασης. Επίσης, τα παιδιά λαμβά­νο­ντας την κατάλληλη «εκπαίδευση» έχουν την ευχέρεια να ετοιμάσουν τα δικά τους φαγητά, ως μικροί σεφ και να μάθουν τα πάντα για την κηπουρική.

https://www.youtube.com/watch?v=0IFGS7DYzLg&t=6s

Στην ίδια πτέρυγα, εκτός από τις Σχολές Μουσικής της Μητροπόλεως,  λειτουργεί βιβλιοθήκη με 60.000 περίπου βιβλία, αναγνωστήριο.

Μέσω βιωματικών δράσεων η οικογένεια ως πυρήνας θα έχει την ευκαιρία να λειτουργεί και να συμμετέχει ομαδικά (γονείς με τα παιδιά) σε δράσεις που προάγουν την μεταξύ τους επικοινωνία σε κάθε τομέα.

Η ξενάγηση μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο κατάγραφο και Καλλιμάρμαρο ιερό παρεκκλήσιο Αφιερωμένο στο μεγαλομάρτυρα Εφραίμ .

Πηγή : http://www.imfth.gr/content/kdap-agios-efraim-tis-ieras-mitropoleos-fthiotidos

 

Σχολιάστε

Top