Η επίσκεψη στη ΣΜΥ Τρικάλων

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Δεκ• 16•14

Επιμέλια άρθρου: Χρόνη Αμαλία

Στα πλαίσια της μονοήμερης εκδρομής του προγράμματος μας εμείς τα παιδιά της δημοσιογραφικής ομάδας του 7ου Γυμνασίου Λαμίας επισκεφτήκαμε την πόλη των Τρικάλων και συγκεκριμένα τη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ.).

Στη Σ.Μ.Υ. είχαμε μια κατατοπιστική διάλεξη σχετικά με το επάγγελμα του στρατιωτικού από διάφορους υπευθύνους της σχολής. Αρχικά γνωρίσαμε τα είδη των σχολών μονίμων στρατιωτικών όπως ο στρατός ξηράς, το ναυτικό, οι Ίκαροι της αεροπορίας, οι ραδιοναυτίλοι κ.α. Μετά από αυτό γνωρίσαμε τις δύο κατηγορίες στρατιωτικών σωμάτων τα όπλα και τα σώματα καθώς και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να φοιτήσει κάποιος σε κάθε μία από τις δύο κατηγορίες. Ειδικότερα μάθαμε ποιες επιδόσεις στα αθλήματα απαιτούνται για την ένταξη των φοιτητών και όπως διαπιστώσαμε τα σώματα είναι πιο χαλαρά σε σχέση με τα όπλα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι αριθμοί για γυναίκες και άνδρες ήταν ίδιες. Κατόπιν παρουσίασης ήμασταν ελεύθεροι να εκφράσουμε τυχόν απορίες μας. Τα παιδιά του προγράμματος μας έκαναν τις ερωτήσεις τις οποίες είχαν ετοιμάσει. Παρακάτω παρατίθενται μερικές από αυτές σε συνδυασμό με φωτογραφίες από την συνέντευξη.

 

  • Πώς περνά μια συνηθισμένη ημέρα στο στρατόπεδο για τους φοιτητές;

Οι φοιτητές έμεναν στο στρατόπεδο το βράδυ εκτός από Τρίτες, Τετάρτες, Σαββατοκύριακα και αργίες όπου μπορούσαν να βγουν από το στρατόπεδο και το βράδυ είτε να γυρίσουν εκεί, είτε να μείνουν στο σπίτι τους στα Τρίκαλα νοικιασμένο ή πατρικό. Τις καθημερινές η εκπαίδευση περιλαμβάνει ασκήσεις στον πύργο αναρρίχησης, στον προσομοιωτή σκοποβολής ή εμποδίων έξω από το στρατόπεδο  και άλλες πολλές.

  • Προτείνετε αυτή τη δουλειά;

Αυτή η ερώτηση φάνηκε να δυσκολεύει σχετικά με την απάντηση της. Ο υπεύθυνος στάθηκε και στη δική του περίπτωση για να μας εξηγήσει την επιλογή της δουλειάς αυτής. Όπως μας είπε και για τον εαυτό του η μόνιμη υπηρεσία στο στρατό δεν ήταν η πρώτη του επιλογή. Είχε όμως πάντα μια κλίση σε αυτό και τελικά κατατάχτηκε στη Σχολή Ευελπίδων. Μας συμβούλευσε λοιπόν πως εάν πάντα μας τραβούσε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση να το ακολουθήσουμε αλλιώς να μην προσπαθήσουμε.

  • Οι γυναίκες προτιμούν το επάγγελμα του στρατιωτικού παρόλη τη σκληρή ζωή;

Εδώ η απάντηση ήταν απλή και ίσως εκπλαγείτε μαθαίνοντας πως πάρα πολλές γυναίκες επιλέγουν το επάγγελμα της στρατιωτικού αψηφώντας την σκληρή ζωή και επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστο ζήλο!

One Comment

Σχολιάστε

Top